Aceasta substanta este un antioxidant si a revolutionat industria cosmetica: coenzima Q10. Singura problema este ca organismul nostru o produce pana la varsta de 25-30 de ani, apoi secretia scade, iar radicalii liberi distrug celulele. Astfel, imbatranim si odata cu varsta, apar tot felul de afectiuni.
Concluzia logica a specialistilor a fost ca daca putem sa suplimentam rezerva de Q10 vom putea obtine ceea ce omenirea a visat intotdeauna: tinerete fara batranete.
S-au creat multe suplimente alimentare care contin aceasta coenzima, insa medicii recomanda ca necesarul de antioxidant sa fie procurat direct din alimente!
Deci, pentru a fi in forma, pentru a ne mentine tineretea si vigoarea va trebui sa consumam alimente ce contin Q10, ca: pestele gras (macrou, sardine), carnea de vita, ouale, organele (inima, ficat, rinichi), uleiul de soia, arahidele.
Insa, mare atentie: prin prepararea termica, coenzima Q10 este inactivata! Deci alimentele ce contin acest antioxidant trebuie consumate crude, uscate sau murate.
Puteti folosi cu incredere si cremele care contin Q10, ele ajutand pielea sa-si mentina supletea si impiedica procesul de imbatranire.
Coenzima Q10 nu doar ca ne mentine tineri, ci actioneaza si asupra unor afectiuni ca: leucemia, durerile musculare, cancerul de colon, parodontoza, etc.
Q10 are extrem de multe beneficii asupra sanatatii noastre, mai ales daca obisnuim sa consumama alimentele ce contin acest antioxidant.
Q10 previne aparitia atacurilor de cord si a accidentelor cerebrale, incetineste deteriorarea arterelor si deci, imbatranirea!
Coenzima reduce tensiunea arteriala cu pana la 85%, intareste sistemul imunitar si ne mentine in forma, energici si plini de viata!
Deci, pentru o mai buna functionare a organismului, pentru o tinerete prelungita si o sanatate de fier, nu ocoliti pestele, carnea de vita la gratar, ouale fierte la micul dejun si inlocuiti uleiul de floarea-soarelui cu cel de soia!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii