Aceasta substanta este un antioxidant si a revolutionat industria cosmetica: coenzima Q10. Singura problema este ca organismul nostru o produce pana la varsta de 25-30 de ani, apoi secretia scade, iar radicalii liberi distrug celulele. Astfel, imbatranim si odata cu varsta, apar tot felul de afectiuni.
Concluzia logica a specialistilor a fost ca daca putem sa suplimentam rezerva de Q10 vom putea obtine ceea ce omenirea a visat intotdeauna: tinerete fara batranete.
S-au creat multe suplimente alimentare care contin aceasta coenzima, insa medicii recomanda ca necesarul de antioxidant sa fie procurat direct din alimente!
Deci, pentru a fi in forma, pentru a ne mentine tineretea si vigoarea va trebui sa consumam alimente ce contin Q10, ca: pestele gras (macrou, sardine), carnea de vita, ouale, organele (inima, ficat, rinichi), uleiul de soia, arahidele.
Insa, mare atentie: prin prepararea termica, coenzima Q10 este inactivata! Deci alimentele ce contin acest antioxidant trebuie consumate crude, uscate sau murate.
Puteti folosi cu incredere si cremele care contin Q10, ele ajutand pielea sa-si mentina supletea si impiedica procesul de imbatranire.
Coenzima Q10 nu doar ca ne mentine tineri, ci actioneaza si asupra unor afectiuni ca: leucemia, durerile musculare, cancerul de colon, parodontoza, etc.
Q10 are extrem de multe beneficii asupra sanatatii noastre, mai ales daca obisnuim sa consumama alimentele ce contin acest antioxidant.
Q10 previne aparitia atacurilor de cord si a accidentelor cerebrale, incetineste deteriorarea arterelor si deci, imbatranirea!
Coenzima reduce tensiunea arteriala cu pana la 85%, intareste sistemul imunitar si ne mentine in forma, energici si plini de viata!
Deci, pentru o mai buna functionare a organismului, pentru o tinerete prelungita si o sanatate de fier, nu ocoliti pestele, carnea de vita la gratar, ouale fierte la micul dejun si inlocuiti uleiul de floarea-soarelui cu cel de soia!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii