Aceasta substanta este un antioxidant si a revolutionat industria cosmetica: coenzima Q10. Singura problema este ca organismul nostru o produce pana la varsta de 25-30 de ani, apoi secretia scade, iar radicalii liberi distrug celulele. Astfel, imbatranim si odata cu varsta, apar tot felul de afectiuni.
Concluzia logica a specialistilor a fost ca daca putem sa suplimentam rezerva de Q10 vom putea obtine ceea ce omenirea a visat intotdeauna: tinerete fara batranete.
S-au creat multe suplimente alimentare care contin aceasta coenzima, insa medicii recomanda ca necesarul de antioxidant sa fie procurat direct din alimente!
Deci, pentru a fi in forma, pentru a ne mentine tineretea si vigoarea va trebui sa consumam alimente ce contin Q10, ca: pestele gras (macrou, sardine), carnea de vita, ouale, organele (inima, ficat, rinichi), uleiul de soia, arahidele.
Insa, mare atentie: prin prepararea termica, coenzima Q10 este inactivata! Deci alimentele ce contin acest antioxidant trebuie consumate crude, uscate sau murate.
Puteti folosi cu incredere si cremele care contin Q10, ele ajutand pielea sa-si mentina supletea si impiedica procesul de imbatranire.
Coenzima Q10 nu doar ca ne mentine tineri, ci actioneaza si asupra unor afectiuni ca: leucemia, durerile musculare, cancerul de colon, parodontoza, etc.
Q10 are extrem de multe beneficii asupra sanatatii noastre, mai ales daca obisnuim sa consumama alimentele ce contin acest antioxidant.
Q10 previne aparitia atacurilor de cord si a accidentelor cerebrale, incetineste deteriorarea arterelor si deci, imbatranirea!
Coenzima reduce tensiunea arteriala cu pana la 85%, intareste sistemul imunitar si ne mentine in forma, energici si plini de viata!
Deci, pentru o mai buna functionare a organismului, pentru o tinerete prelungita si o sanatate de fier, nu ocoliti pestele, carnea de vita la gratar, ouale fierte la micul dejun si inlocuiti uleiul de floarea-soarelui cu cel de soia!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaEste un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de...
Desert tort in patrateleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii