Astfel, proprietatile specifice ale uleiului de masline fac ca riscurile cardiovasculare, si mai ales cele coronariene, sa scada, efectele benefice fiind urmatoarele: 1. colesterolul total si colesterolul LDL din sange scad, iar colesterolul HDL creste
2. oxidarea se reduce, datorita antioxidantilor pe care ii contine si care actioneaza impotriva radicalilor liberi
3. riscul deformare a cheagurilor— si de aparitie a ttrombozelor scade
4. trigliceridele din sange scad
5. insulinemia scade;
6. tensiunea arteriala scade;
7. rezistenta peretilor arteriali creste. Uleiul de masline, Copyright © 2010, Litera pentru versiunea in limba romana Acest articol a fost preluat din cartea Uleiul de masline publicata de editura Litera
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macFructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!
Serbet din smochineBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii