Astfel, proprietatile specifice ale uleiului de masline fac ca riscurile cardiovasculare, si mai ales cele coronariene, sa scada, efectele benefice fiind urmatoarele: 1. colesterolul total si colesterolul LDL din sange scad, iar colesterolul HDL creste
2. oxidarea se reduce, datorita antioxidantilor pe care ii contine si care actioneaza impotriva radicalilor liberi
3. riscul deformare a cheagurilor— si de aparitie a ttrombozelor scade
4. trigliceridele din sange scad
5. insulinemia scade;
6. tensiunea arteriala scade;
7. rezistenta peretilor arteriali creste. Uleiul de masline, Copyright © 2010, Litera pentru versiunea in limba romana Acest articol a fost preluat din cartea Uleiul de masline publicata de editura Litera
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de mentaPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii