Usturoiul - mai mult decat un condiment

Usturoiul - mai mult decat un condiment

Consumand in mod regulat acest extraordinar condiment, care este o comoara a binefacerii, puteti fi siguri ca veti trai mai mult si veti fi mai sanatosi. Populatia care consuma usturoi in fiecare zi, nu stie de cancer. Usturoiul poate fi consumat in diferite moduri: in salate, cu masline, cu nuci, pisat pe paine cu ulei de masline.
Usturoiul este inzestrat cu impresionante proprietati medicinale care ii uimesc  pe specialisti (cercetatori, biologi si medici) din intreaga lume. - Cu ajutorul usturoiului putem trata tuberculoza pulmonara, bronsita cronica, tuse: solutia alcoolica de usturoi duce la scaderea expectoratiei si amelioreaza starea generala; lasati la macerat 100 g de usturoi in 100 g de alcool de 90°, timp de doua saptamani. Agitati in fiecare zi flaconul. Strecurati lichidul cu multa grija. Se iau 20 pana la 30 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa. Din cauza timpului necesar macerarii, acest medicament se poate prepara dinainte, de exemplu, la apropierea iernii.   - Un remediu foarte bun in tratarea diabetului: se curata patru catei de usturoi, se pun intr-un litru de alcool. Se lasa la macerat 15 zile. Se agita sticla in fiecare zi. Se strecoara. Se ia in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita din acest preparat. Tratamentul se face timp de patru saptamani sau mai mult, daca este necesar.   - Ameliorarea circulatiei sangvine: se zdrobesc 400 g de usturoi curatat si se pun intr-un vas continand o jumatate de litru de rachiu de cidru. Se lasa la macerat 15 zile intr-un loc insorit (de pilda, in spatele unei ferestre) si se agita in fiecare zi. Se filtreaza. Se iau cate 20 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa.   - Pentru purificarea sangelui: o reteta simpla ne este propusa de Raymond Dextreit: se piseaza doi catei de usturoi, se acopera cu ulei de masline, se amesteca cu cateva frunze de patrunjel si se lasa pana a doua zi. Dimineata, la micul dejun, se ung felii de paine cu acest preparat si se consuma ca atare.   - Usturoiul este un excelent vermifug: se pun trei catei de usturoi tocat intr-un vas cu apa clocotita (sau cu lapte clocotit). Se lasa la macerat toata noaptea. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se face aceasta cura timp de trei saptamani. Limbricii si oxiurii nu rezista acestui tratament. Persoanele care au probleme cu digerarea usturoiului nu trebuie sa excluda de la bun inceput acest aliment exceptional, ci sa procedeze treptat si cu prudenta, incepand, de exemplu, cu o jumatate de catel de usturoi in fiecare zi, timp de o saptamana, apoi un catel de usturoi pe zi, in urmatoarea saptamana. Uneori, chiar si stomacurile sensibile sfarsesc prin a-l tolera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Romania

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi