Usturoiul - mai mult decat un condiment

Usturoiul - mai mult decat un condiment

Consumand in mod regulat acest extraordinar condiment, care este o comoara a binefacerii, puteti fi siguri ca veti trai mai mult si veti fi mai sanatosi. Populatia care consuma usturoi in fiecare zi, nu stie de cancer. Usturoiul poate fi consumat in diferite moduri: in salate, cu masline, cu nuci, pisat pe paine cu ulei de masline.
Usturoiul este inzestrat cu impresionante proprietati medicinale care ii uimesc  pe specialisti (cercetatori, biologi si medici) din intreaga lume. - Cu ajutorul usturoiului putem trata tuberculoza pulmonara, bronsita cronica, tuse: solutia alcoolica de usturoi duce la scaderea expectoratiei si amelioreaza starea generala; lasati la macerat 100 g de usturoi in 100 g de alcool de 90°, timp de doua saptamani. Agitati in fiecare zi flaconul. Strecurati lichidul cu multa grija. Se iau 20 pana la 30 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa. Din cauza timpului necesar macerarii, acest medicament se poate prepara dinainte, de exemplu, la apropierea iernii.   - Un remediu foarte bun in tratarea diabetului: se curata patru catei de usturoi, se pun intr-un litru de alcool. Se lasa la macerat 15 zile. Se agita sticla in fiecare zi. Se strecoara. Se ia in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita din acest preparat. Tratamentul se face timp de patru saptamani sau mai mult, daca este necesar.   - Ameliorarea circulatiei sangvine: se zdrobesc 400 g de usturoi curatat si se pun intr-un vas continand o jumatate de litru de rachiu de cidru. Se lasa la macerat 15 zile intr-un loc insorit (de pilda, in spatele unei ferestre) si se agita in fiecare zi. Se filtreaza. Se iau cate 20 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa.   - Pentru purificarea sangelui: o reteta simpla ne este propusa de Raymond Dextreit: se piseaza doi catei de usturoi, se acopera cu ulei de masline, se amesteca cu cateva frunze de patrunjel si se lasa pana a doua zi. Dimineata, la micul dejun, se ung felii de paine cu acest preparat si se consuma ca atare.   - Usturoiul este un excelent vermifug: se pun trei catei de usturoi tocat intr-un vas cu apa clocotita (sau cu lapte clocotit). Se lasa la macerat toata noaptea. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se face aceasta cura timp de trei saptamani. Limbricii si oxiurii nu rezista acestui tratament. Persoanele care au probleme cu digerarea usturoiului nu trebuie sa excluda de la bun inceput acest aliment exceptional, ci sa procedeze treptat si cu prudenta, incepand, de exemplu, cu o jumatate de catel de usturoi in fiecare zi, timp de o saptamana, apoi un catel de usturoi pe zi, in urmatoarea saptamana. Uneori, chiar si stomacurile sensibile sfarsesc prin a-l tolera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos