Anasonul, un condiment neglijat in bucataria romanesca

Anasonul este din familia patrunjelului si se folosesc de la el fructele, care de fapt seamana cu niste seminte.

Este unul dintre cele mai vechi condimente din lume, consumate de romani pentru accelerarea digestiei. In plus, acesta are proprietati afrodisiace, dar se foloseste si in compozitia siropurilor de tuse sau a produselor cosmetice.

In Europa, anasonul este folosit la prepararea produselor dulci sau la aromatizarea fructelor.

In Orient se foloseste la condimentarea carnatilor sau mancarurilor ce contin carne tocata.

Cea mai importanta utilizare a anasonului este in tarile mediteraneene, la prepararea unor bauturi, cum ar fi: uzo in Grecia, pernod in Franta sau raki in Turcia.

Anasonul se gaseste destul de greu, iar in unele tari este inlocuit cu alte condimente asemanatoare: tarhon mexican, fenicul, hatmatuchi sau chiar marar.

Culinar.ro va ofera cateva retete cu anason:

Biscuiti cu anason

Dulceata de gutui

Lichior de nuci verzi

Tarta cu portocale

Supa de fenicul si scoici.

Penne cu ton

Bomboane cu nuci si miere

Turta dulce umpluta cu nuci

Rulouri din Cega

Muschiulet cu fructe

Coronita festiva

Tort aroma

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci