Andiva

(0)
admin postat de
Leguma cunoscuta si sub numele de "Cicoare de Bruxelles", datorita continutului sau bogat in hidrati, andiva este recomandata pentru dieta diabeticilor. Avand pana la 95% apa si vitamina C in compozitie, andivele sunt bune in alimentatia copiilor si a varstnicilor, sub forma de suc, datorita faptului ca imbunatatesc capacitatea vizuala. O data consumate, durerile de ochi si vederea incetosata se amelioreaza.


Andivele au un continut bogat in saruri minerale (fosfor, fier, potasiu, calciu) si vitamine (A, C si cele din complexul B).


Manganul previne intarzierea cresterii, scaderea rezistentei osoase, aparitia malformatiilor scheletice si deteriorarea sistemului de reproducere. Sunt bune in caz de convulsie, paralizie si in modificarea metabolismului glucidic si lipidic.


Andivele sunt depurative, stimuleaza secretia biliara si eliminarea ei in duoden, iar mai nou li s-au descoperit si unele proprietati citostatice (impiedica inmultirea celulelor - utile in tratamentul cancerului).


Preparare - dupa ce se curata de pamant si frunzele deteriorate (pentru a indeparta gustul amarui) se tin 15-20 minute in apa sarata, amestecata cu otet (1-2 linguri la 1 L apa). Andivele se consuma cel mai des sub forma de salata: stropite cu suc de lamaie, cu smantana sau maioneza, ori in combinatie cu legume fierte.
Alte articole cu:
mangan

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.