In fiecare zi oboseala isi pune amprenta asupra noastra doborandu-ne fara nici macar un avertisment. In ajutorul nostru vine ginseng. Multi am auzit de el, dar oare cunoastem adevaratele lui proprietati?
Panax ginseng este o mica planta erbacee ale carei radacini au uneori un aspect antropomorf (sugereaza o silueta umana) si care sunt folosite de mii de ani in medicina traditionala chineza. Prezinta frunze palmat-lobate, flori albe si fructe rosii. Planta creste spontan sau se cultiva in China, Coreea, Hong Kong, Japonia, Siberia, Singapore.
Stadiul optim de recoltare este atins dupa 10 ani de vegetatie spontana sau 7 ani de cultura, cand radacina plantei ajunge la 60 – 100 g.
Dupa recoltare si curatare, radacina se supune actiunii vaporilor de apa si se usuca (nedecorticata) capatand o culoare rosie sau radacina se usuca in curent de aer cald si este decorticate, capatand o culoare alba (aceasta fiind caracteristica ginsengului american).
Preparatele pe baza de ginseng stimuleaza puterea fizica si mentala, capacitatea organismului de a face fata la suprasolicitarea fizica si psihica. De asemenea, datorita efectelor tonice, energizante si de stimulent al activitatii cognitive, ginsengul se recomanda in special celor care depun activitate mentala intensa. Pe baza studiilor clinice, s-a demonstrat ca extractele de ginseng au actiune antitoxica si de protectie, fiind benefice in curele de dezalcoolizare sau de dezintoxicare. De asemenea, preparatele pe baza de ginseng confera organismului capacitatea de adaptare la conditiile nefavorabile de mediu. Are actiune benefica in pastrarea integritatii vaselor de sange si in functionarea normala a inimii. Ajuta la mentinerea nivelului glicemiei si al colesterolului in limite normale. De asemenea, este recomandat in tratarea bolilor de piele.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.
Pizza vegetariana - de postSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiPentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana, numai ca am avut cirese mai multe si le-am inghesuit pe toate in aceasta...
Desert negresa cu nuci si cireseReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii