Macrisul (Rumex acetosa)

(0)
admin postat de
Macrisul (Rumex acestosa) este o leguma perena din grupa verdeturilor, intalnita in flora spontana.

Se consuma numai frunzele care au un gus acrisor datorita:

- continutului de fier si Vitamina C (61 mg pe 100 gr de macris),

- 87 mg fosfor,

- 258 g de potasiu pe 100 g de frunze proaspete.



Macrisul are cel mai mare continut de acid oxalic dintre legumele -verdeturi, care are o actiune depurativa, usor diuretica si laxativa.



Cu toate ca este consumat in toata tara, cea mai mare trecere o are in Ardeal.



Macrisul se poate regasi pe mesele romanilor sub diferite forme de la salate, supe si ciorbe, mancaruri cu carne sau sub forma de piure de macris, sau combinat cu alte mancaruri.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.