Lipsa
nucilor din alimentatia noastra zilnica este datorita faptului ca
putini stiu cat sunt de sanatoase si beneficiile pe care le aduc
organismului.
Medicii
sustin ca doar cateva nuci pe zi ne vor proteja inima si vor preveni
aparitia atacului vascular cerebral. In plus, consumate dupa o masa
bogata in grasimi animale, vor atenua efectele negative ale acestora.
Nucile
ajuta si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, iar
uleiul de nuci este mai indicat decat cel de masline, tocmai din
aceasta cauza.
Medicii
recomanda consumul a minim 7-8 nuci pe zi pentru o buna functionare a
inimii, mai ales pentru persoanele cu tulburari ale ritmului cardiac.
Nucile contin si antioxidanti, vitamina B, fosfor, fier, cupru,
potasiu si proteine.
Alaturi
de alune, nucile pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in
cazul persoanelor vegetariene, insa proteinele pe care le contin sunt
inferioare calitativ celor animale.
Se
recomanda consumul de nuci alaturi de produse ca painea, cerealele si
legumele (mai ales soia) pentru a obtine gama intreaga de aminoacizi
esentiali.
Miezul
de nuca este foarte energetic si are efect laxativ, el fiind indicat
si in regimul diabeticilor. Si frunzele de nuc pot fi folosite, ca
infuzie, ele avand efect astringent, usor hipotensiv si antialergic.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe