Proprietati terapeutice - morcovul

(0)
admin postat de


Multi stiu cate ceva despre valoarea morcovului prin continutul sau de vitamina A, ca si de beta-caroten . Morcovul are calitati diuretice si digestive si actioneaza benefic asupra plamanilor si splinei. Consumul regulat de morcov proaspat gatit este o solutie minunata de prevenire a pierderii vederii in intuneric.



Supa de morcov poate alunga tusea magareasca la copii iar gatit impreuna cu pastarnac, poate deveni o mancare ideala pentru grabirea aparitiei eruptiei cutanate la copiii bolnavi de varicela. De asemenea mai poate fi folosit la arsurile pielii prin comprese cu suc de morcov proaspat.



Morcovul mai poate fi folosit si ca un tonic al sangelui, daca se gateste din el o supa cu spanac sau o mancare de morcovi cu rosii, ceapa si carne de vita, sau o mancare de morcovi cu ficat de porc, iar pentru cei care vor sa-si imbunatateasca vederea, o mancare de morcov cu ficat de pui sau de rata.



Consumul de morcov proaspat poate fi de folos in tratatmentul proceselor inflamatorii ale vezicii urinare si/sau al rinichilor, dar si in orice alta inflamatie.


Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.