Rodia
(punica granatum) cultiva in prezent atat in regiunile mediteraniene,
cat si in alte tari precum: Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya,
nordul Indiei, Asia, Malayezia, Spania, SUA (California, Arizona).
Proprietati nutritive pe 100 g
Calorii 79
Proteine 0,7 g
Grasimi 0,6 g
Zaharuri 16,9 g
Calciu 9 mg
Kaliu 264 mg
Fosfor 18 mg
Rodia
apartine familiei Punicaceae.
Planta este un arbust sau o tufa cu
multe ramificatii,si poate creste intre 2 si 5 m. Frunzele sunt
lucioase, iar florile au o culoare rosie-portocalie. Si pentru ca
infloresc toata vara, multi le tin pe terase, sau in gradini,
pentru infrumosetarea / decorul acestora.
Fructele sunt mari,
aproape rotunde, au o coaja lucioasa, rosie-rozalie.
Cum
verifici fructele
Cand
sunt copte, cedeaza putin la apasarea cu degetul. Daca sunt prea moi,
nu mai sunt bune, pot fi chiar alterate.
Daca
fructul are o coaja mata, sau patata, este vechi.
Fructele
proaspete se pot pastra la loc racoros, maxim o luna. Depozitate la
racoare timp indelungat, coaja devine mata, iar fructul se intareste.
Nu mai este bun de mancat, sau pentru suc, dar se pot recupera
semintele, sau se poate pisa si folosi pe post de masca pentru
improspatarea tenului.
Rodiile se culeg in stare coapta. Dupa
recolta fructul nu mai produce zaharuri.
Cum
sunt semintele
Interiorul
(punica granatum) cultiva in prezent atat in regiunile mediteraniene,
cat si in alte tari precum: Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya,
nordul Indiei, Asia, Malayezia, Spania, SUA (California, Arizona).
Proprietati nutritive pe 100 g
Calorii 79
Proteine 0,7 g
Grasimi 0,6 g
Zaharuri 16,9 g
Calciu 9 mg
Kaliu 264 mg
Fosfor 18 mg
Rodia
apartine familiei Punicaceae.
Planta este un arbust sau o tufa cu
multe ramificatii,si poate creste intre 2 si 5 m. Frunzele sunt
lucioase, iar florile au o culoare rosie-portocalie. Si pentru ca
infloresc toata vara, multi le tin pe terase, sau in gradini,
pentru infrumosetarea / decorul acestora.
Fructele sunt mari,
aproape rotunde, au o coaja lucioasa, rosie-rozalie.
Cum
verifici fructele
Cand
sunt copte, cedeaza putin la apasarea cu degetul. Daca sunt prea moi,
nu mai sunt bune, pot fi chiar alterate.
Daca
fructul are o coaja mata, sau patata, este vechi.
Fructele
proaspete se pot pastra la loc racoros, maxim o luna. Depozitate la
racoare timp indelungat, coaja devine mata, iar fructul se intareste.
Nu mai este bun de mancat, sau pentru suc, dar se pot recupera
semintele, sau se poate pisa si folosi pe post de masca pentru
improspatarea tenului.
Rodiile se culeg in stare coapta. Dupa
recolta fructul nu mai produce zaharuri.
Cum
sunt semintele
Interiorul
/>
fructului este format din multe boabe/ graunte carnoase – zemoase.
Fiecare bob, contine o samanta.
Semintele
se pot usca.
Se
folosesc pe post de condiment. Au gust acrisor.
Rodia joaca un rol
foarte important in medicina si cosmetica.
Continutul ridicat de
vitamine, aduce sucul de rodie in Top 10 (al sucurilor bogate in
vitamine), pe locul 1. Fiind bogat in fosfor, calciu, fier, magneziu,
este recomandat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si anemiei.
Protejeaza prostata, colonul si intestinul subtire. Este indicat
chiar si pentru scaderea colesterolului.
Un singur fruct acopera
40% din necesarul zilnic de vitamina C a unui adult. Este bogat in
vitamina A si E, acid folic si contine foarte multi antioxidanti.
Cosmetica
naturala
In
cosmetica s-a descoperit ca extractele de rodie sunt foarte bune
pentru piele. Fructul contine acid elagic care are efecte
anticancerigene, antimutagene, anticarcinogene, antivirale si ajuta
la depigmentarea petelor produse de arsurile solare, asa s-a ajuns la
cremele anti-age, pe baza de rodii care se pare ca sint foarte
eficiente.
Articol
prezentat de Maya.
fructului este format din multe boabe/ graunte carnoase – zemoase.
Fiecare bob, contine o samanta.
Semintele
se pot usca.
Se
folosesc pe post de condiment. Au gust acrisor.
Rodia joaca un rol
foarte important in medicina si cosmetica.
Continutul ridicat de
vitamine, aduce sucul de rodie in Top 10 (al sucurilor bogate in
vitamine), pe locul 1. Fiind bogat in fosfor, calciu, fier, magneziu,
este recomandat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si anemiei.
Protejeaza prostata, colonul si intestinul subtire. Este indicat
chiar si pentru scaderea colesterolului.
Un singur fruct acopera
40% din necesarul zilnic de vitamina C a unui adult. Este bogat in
vitamina A si E, acid folic si contine foarte multi antioxidanti.
Cosmetica
naturala
In
cosmetica s-a descoperit ca extractele de rodie sunt foarte bune
pentru piele. Fructul contine acid elagic care are efecte
anticancerigene, antimutagene, anticarcinogene, antivirale si ajuta
la depigmentarea petelor produse de arsurile solare, asa s-a ajuns la
cremele anti-age, pe baza de rodii care se pare ca sint foarte
eficiente.
Articol
prezentat de Maya.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe