Rozmarinul, condimentul cel de toate zilele

Gustul sau aro mat, rasinos si usor amarui il face unul dintre cele mai potrivite condimente pentru bucatari romaneasca.

Rozmarinul este o planta mediteraneana din familia mentei si se cultiva peste tot in lume, mai ales in Europa de Vest, America si Mexic. In restaurante se foloseste atat pentru pentru aromarea otetului si uleiului de masline, cat si la cartofii taranesti sau la friptura de porc, deoarece prin fierbere sau prajire nu-si pierde gustul sau proprietatile.
In bucataria internationala se foloseste cu precadere la prepararea mielului, cartofilor sau puiului pe gratar.
Rozmariunul se foloseste atat proaspat, in diverse retete internationale, cat si uscat, sub forma de pulbere si are un gust mult mai pronuntat.
Culinar.ro va propune cateva retete cu rozmarin!
Cirese, nuci, rozmarin, branza brie in foietaj
Ciuperci cu salvie si rozmarin
Unt cu rozmarin
Rulouri cu parmezan si rozmarin
Pulpa de miel cu rozmarin si usturoi caramelizat
Platica cu rozmarin si sos de telina
Alte articole si retete despre si cu rozmarin:
Rozmarinul bun la toate
Piept de pui umplut cu ciuperci si rozmarin
Rozmarin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci