Semintele prajite de floarea soarelui, o bomba toxica

(0)
admin postat de
Crude, semintele de floarea soarelui contin grasimi sanatoase, fibre si proteine, vitamine (E, B1, B6, acid folic) si minerale (magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor).

De asemenea, acestea mai contin si substante (tryptofan si fitosteroli) care reduc nivelul de colesterol din sange, imbunatatesc sistemului imunitar si scad riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer.

Beneficiile includerii semintelor de floarea soarelui in dieta zilnica sunt numeroase: regleaza digestia, combat oboseala, stresul, insomnia, previn aparitia migrenelor si ajuta la eliminarea depozitelor de grasime din organism.



Insa, prin prajire se pierde o mare parte din enzime si vitamine. Si, pentru ca grasimile sunt oxidate, semintele prajite devin bombe toxice.

Daca in stare cruda semintele erau ideale pentru slabit, prin prajire, carbohidratii capata un indice glicemic mai mare si creste riscul ca acestia sa fie depusi sub forma de grasime.

De asemenea, semintele prajite sunt consumate cu un adaos mare de sare, acesta pune un stres inutil pe rinichi si duce la retentia de apa si hipertensiune.

Cand sunt consumate in cantitati mari, semintele prajite cu coaja mai dura reprezinta un pericol si pentru dantura, deoarece distrug smaltul dentar si favorizeaza aparitia petelor negre.

Sursa foto: food.ndtv.com
Sursa articol: books.google.ro, adevarul.ro
recomandari

De exemplu, 28 de grame de seminte de pepene rosu (daca vrei sa aiba un gust mai bun, le poti pune la uscat / ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite