Aceasta substanta este un antioxidant si a revolutionat industria cosmetica: coenzima Q10. Singura problema este ca organismul nostru o produce pana la varsta de 25-30 de ani, apoi secretia scade, iar radicalii liberi distrug celulele. Astfel, imbatranim si odata cu varsta, apar tot felul de afectiuni.
Concluzia logica a specialistilor a fost ca daca putem sa suplimentam rezerva de Q10 vom putea obtine ceea ce omenirea a visat intotdeauna: tinerete fara batranete.
S-au creat multe suplimente alimentare care contin aceasta coenzima, insa medicii recomanda ca necesarul de antioxidant sa fie procurat direct din alimente!
Deci, pentru a fi in forma, pentru a ne mentine tineretea si vigoarea va trebui sa consumam alimente ce contin Q10, ca: pestele gras (macrou, sardine), carnea de vita, ouale, organele (inima, ficat, rinichi), uleiul de soia, arahidele.
Insa, mare atentie: prin prepararea termica, coenzima Q10 este inactivata! Deci alimentele ce contin acest antioxidant trebuie consumate crude, uscate sau murate.
Puteti folosi cu incredere si cremele care contin Q10, ele ajutand pielea sa-si mentina supletea si impiedica procesul de imbatranire.
Coenzima Q10 nu doar ca ne mentine tineri, ci actioneaza si asupra unor afectiuni ca: leucemia, durerile musculare, cancerul de colon, parodontoza, etc.
Q10 are extrem de multe beneficii asupra sanatatii noastre, mai ales daca obisnuim sa consumama alimentele ce contin acest antioxidant.
Q10 previne aparitia atacurilor de cord si a accidentelor cerebrale, incetineste deteriorarea arterelor si deci, imbatranirea!
Coenzima reduce tensiunea arteriala cu pana la 85%, intareste sistemul imunitar si ne mentine in forma, energici si plini de viata!
Deci, pentru o mai buna functionare a organismului, pentru o tinerete prelungita si o sanatate de fier, nu ocoliti pestele, carnea de vita la gratar, ouale fierte la micul dejun si inlocuiti uleiul de floarea-soarelui cu cel de soia!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii