Usturoiul - mai mult decat un condiment

Usturoiul - mai mult decat un condiment

Consumand in mod regulat acest extraordinar condiment, care este o comoara a binefacerii, puteti fi siguri ca veti trai mai mult si veti fi mai sanatosi. Populatia care consuma usturoi in fiecare zi, nu stie de cancer. Usturoiul poate fi consumat in diferite moduri: in salate, cu masline, cu nuci, pisat pe paine cu ulei de masline.
Usturoiul este inzestrat cu impresionante proprietati medicinale care ii uimesc  pe specialisti (cercetatori, biologi si medici) din intreaga lume. - Cu ajutorul usturoiului putem trata tuberculoza pulmonara, bronsita cronica, tuse: solutia alcoolica de usturoi duce la scaderea expectoratiei si amelioreaza starea generala; lasati la macerat 100 g de usturoi in 100 g de alcool de 90°, timp de doua saptamani. Agitati in fiecare zi flaconul. Strecurati lichidul cu multa grija. Se iau 20 pana la 30 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa. Din cauza timpului necesar macerarii, acest medicament se poate prepara dinainte, de exemplu, la apropierea iernii.   - Un remediu foarte bun in tratarea diabetului: se curata patru catei de usturoi, se pun intr-un litru de alcool. Se lasa la macerat 15 zile. Se agita sticla in fiecare zi. Se strecoara. Se ia in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita din acest preparat. Tratamentul se face timp de patru saptamani sau mai mult, daca este necesar.   - Ameliorarea circulatiei sangvine: se zdrobesc 400 g de usturoi curatat si se pun intr-un vas continand o jumatate de litru de rachiu de cidru. Se lasa la macerat 15 zile intr-un loc insorit (de pilda, in spatele unei ferestre) si se agita in fiecare zi. Se filtreaza. Se iau cate 20 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa.   - Pentru purificarea sangelui: o reteta simpla ne este propusa de Raymond Dextreit: se piseaza doi catei de usturoi, se acopera cu ulei de masline, se amesteca cu cateva frunze de patrunjel si se lasa pana a doua zi. Dimineata, la micul dejun, se ung felii de paine cu acest preparat si se consuma ca atare.   - Usturoiul este un excelent vermifug: se pun trei catei de usturoi tocat intr-un vas cu apa clocotita (sau cu lapte clocotit). Se lasa la macerat toata noaptea. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se face aceasta cura timp de trei saptamani. Limbricii si oxiurii nu rezista acestui tratament. Persoanele care au probleme cu digerarea usturoiului nu trebuie sa excluda de la bun inceput acest aliment exceptional, ci sa procedeze treptat si cu prudenta, incepand, de exemplu, cu o jumatate de catel de usturoi in fiecare zi, timp de o saptamana, apoi un catel de usturoi pe zi, in urmatoarea saptamana. Uneori, chiar si stomacurile sensibile sfarsesc prin a-l tolera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Sarmale in dovleac
Bucataras.RO

Sarmale in dovleac

Prima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...

Sarmale in dovleac
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola