Cunoaste-ti inamicul Nr.1: grasimea

Pentru a avea sanse de castig in lupta cu grasimea, trebuie sa fii foarte bine informata. Cred ca iti e clar ca nu poti castiga daca nu iti cunosti inamicul, daca nu ii cunosti modul de actiune dar si vulnerabilitatile. Trebuie sa stii ca, in primul rand, exista mai multe tipuri de grasimi si nu toate sunt nocive. Trebuie sa iti cunosti valorile colesterolului si sa incerci sa il aduci la limite normale.

Ca regula generala, incearca sa folosesti uleiuri naturale, nehidrogenate, cum ar fi uleiul de masline- in salate, sau cand gatesti. Chiar si atunci cand consumi mancare gata preparata, alege-o pe cea cu uleiuri nehidrognate. Daca alegi margarina ca substitut pentru unt, alege o margarina cu consistenta moale si cu mai putin de 2 grame de grasimi saturate pe lingurita. Evita pe cat posibil sau elimina din alimentatie cartofii prajiti, gogosile, prajiturelele si biscuitii. Incearca sa limitezi consumul de grasimi saturate si mancarea de restaurant sau de fast-food. Aceste tipuri de mancare sunt foarte bogate in grasimi hidrogenate, datorita folosirii uleiului pentru mai multe transe de gatit.

Grasimile saturate sunt principala cauza a unui colesterol marit; ar trebui sa limitezi cat mai mult consumul de grasimi saturate mai ales daca ai probleme cu inima sau cu circulatia sangerlui. Grasimile saturate provin, in majoritatea cazurilor, din produse animale, insa si din plante. Mancarurile de care ar trebui sa te feresti, sau sa le consumi cu prudenta sunt:

- carnea de vita
- carnea de miel
- carnea de porc
- untul
- frisca
- laptele
- uleiul de nuca de cocos
- uleiul de palmier
- untul de cacao

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan
Bucataras.RO

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

Alor mei le place mult supa de rosii insa mereu o pregateam mai simpla. De data aceasta am pus ceva mai multe legume,...

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa