Cunoaste-ti inamicul Nr.1: grasimea

Pentru a avea sanse de castig in lupta cu grasimea, trebuie sa fii foarte bine informata. Cred ca iti e clar ca nu poti castiga daca nu iti cunosti inamicul, daca nu ii cunosti modul de actiune dar si vulnerabilitatile. Trebuie sa stii ca, in primul rand, exista mai multe tipuri de grasimi si nu toate sunt nocive. Trebuie sa iti cunosti valorile colesterolului si sa incerci sa il aduci la limite normale.

Ca regula generala, incearca sa folosesti uleiuri naturale, nehidrogenate, cum ar fi uleiul de masline- in salate, sau cand gatesti. Chiar si atunci cand consumi mancare gata preparata, alege-o pe cea cu uleiuri nehidrognate. Daca alegi margarina ca substitut pentru unt, alege o margarina cu consistenta moale si cu mai putin de 2 grame de grasimi saturate pe lingurita. Evita pe cat posibil sau elimina din alimentatie cartofii prajiti, gogosile, prajiturelele si biscuitii. Incearca sa limitezi consumul de grasimi saturate si mancarea de restaurant sau de fast-food. Aceste tipuri de mancare sunt foarte bogate in grasimi hidrogenate, datorita folosirii uleiului pentru mai multe transe de gatit.

Grasimile saturate sunt principala cauza a unui colesterol marit; ar trebui sa limitezi cat mai mult consumul de grasimi saturate mai ales daca ai probleme cu inima sau cu circulatia sangerlui. Grasimile saturate provin, in majoritatea cazurilor, din produse animale, insa si din plante. Mancarurile de care ar trebui sa te feresti, sau sa le consumi cu prudenta sunt:

- carnea de vita
- carnea de miel
- carnea de porc
- untul
- frisca
- laptele
- uleiul de nuca de cocos
- uleiul de palmier
- untul de cacao

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
3
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Desert crumble cu prune si nuci
Bucataras.RO

Desert crumble cu prune si nuci

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun...

Desert crumble cu prune si nuci
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa