Pentru a avea sanse de castig in lupta cu grasimea, trebuie sa fii foarte bine informata. Cred ca iti e clar ca nu poti castiga daca nu iti cunosti inamicul, daca nu ii cunosti modul de actiune dar si vulnerabilitatile. Trebuie sa stii ca, in primul rand, exista mai multe tipuri de grasimi si nu toate sunt nocive. Trebuie sa iti cunosti valorile colesterolului si sa incerci sa il aduci la limite normale.
Ca regula generala, incearca sa folosesti uleiuri naturale, nehidrogenate, cum ar fi uleiul de masline- in salate, sau cand gatesti. Chiar si atunci cand consumi mancare gata preparata, alege-o pe cea cu uleiuri nehidrognate. Daca alegi margarina ca substitut pentru unt, alege o margarina cu consistenta moale si cu mai putin de 2 grame de grasimi saturate pe lingurita. Evita pe cat posibil sau elimina din alimentatie cartofii prajiti, gogosile, prajiturelele si biscuitii. Incearca sa limitezi consumul de grasimi saturate si mancarea de restaurant sau de fast-food. Aceste tipuri de mancare sunt foarte bogate in grasimi hidrogenate, datorita folosirii uleiului pentru mai multe transe de gatit.
Grasimile saturate sunt principala cauza a unui colesterol marit; ar trebui sa limitezi cat mai mult consumul de grasimi saturate mai ales daca ai probleme cu inima sau cu circulatia sangerlui. Grasimile saturate provin, in majoritatea cazurilor, din produse animale, insa si din plante. Mancarurile de care ar trebui sa te feresti, sau sa le consumi cu prudenta sunt:
- carnea de vita
- carnea de miel
- carnea de porc
- untul
- frisca
- laptele
- uleiul de nuca de cocos
- uleiul de palmier
- untul de cacao
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii