Iata aici cateva posibile motive pentru care mancam mai mult decat e necesar. ORELE DE MASA Datorita rutinei ne conditionam corpurile sa astepte micul dejun, pranzul si cina la aceleasi ore in fiecare zi. Desi in unele zile s-ar putea sa nu avem pofta de mancare la ora pranzului, tot vom manca, pentru ca asa ne-am obisnuit. De cele mai multe ori ne este foame la o anumita ora, tocmai pentru ca am mancat la ora aceea de cel putin 100 de ori. MODUL IN CARE ARATA MANCAREA Cercetatorii au studiat procesele care au loc in creier atunci cand cineva priveste o mancare din lista preferintelor lor si una pe care nu o plac; corpul anticipeaza momentul in care mancarea patrunde in organism si se pregateste. Iata un motiv pentru care deja salivam cand privim o placinta cu mere sau un fel de mancare dupa care suntem innebuniti. VARIETATEA Chiar si dupa o masa copioasa, tot mai putem face loc pentru desert, in parte pentru ca nevoia de a manca ceva dulce nu a fost satisfacuta dar si pentru ca varietatea dulciurilor si a deserturilor este foarte atractiva. MIROSUL Mirosul este unul dintre procesele cheie care ne anunta ca mancarea este in zona. Din momentul in care se declanseaza, el poate induce cresterea nivelului de insulina care ne face sa credem ca ne e foame. ALCOOLUL Nu a fost demonstrat stiintific faptul ca alcoolul stimuleaza apetitul, insa prea multa bere, vin sau tarie ne vor face cu siguranta sa mancam mai mult. Multi din cei care tin o dieta spun ca le este mult mai greu sa se abtina de la mancare daca au baut in prealabil. TEMPERATURA Cu cat este mai frig in jur, cu atat iti este mai foame-acest lucru poate fi observat si in unele restaurante, unde temperatura este pastrata destul de jos. Metabolismul scade in intensitate din cauza frigului insa organismul stie ca, daca mananci, isi va reveni la normal. Caldura este un semn ca esti satul. CARBOHIDRATII PROCESATI Dupa o masa bogata in carbohidrati, cum ar fi o portie mare de paste, corpului ii va fi foame in scurt timp; aceste alimente cauzeaza scaderea zaharului din sange si atunci ne intereseaza din nou mancarea, pentru a-l aduce la nivel normal.
(dupa time.com)
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDin aluatul de cozonac am luat coca unui cozonac si am facut doua pasti. Noua ne place pasca cu multa branza si aluat...
Desert pasca traditionalaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii