De ce mancam mai mult decat e necesar?

Iata aici cateva posibile motive pentru care mancam mai mult decat e necesar. ORELE DE MASA Datorita rutinei ne conditionam corpurile sa astepte micul dejun, pranzul si cina la aceleasi ore in fiecare zi. Desi in unele zile s-ar putea sa nu avem pofta de mancare la ora pranzului, tot vom manca, pentru ca asa ne-am obisnuit. De cele mai multe ori ne este foame la o anumita ora, tocmai pentru ca am mancat la ora aceea de cel putin 100 de ori. MODUL IN CARE ARATA MANCAREA Cercetatorii au studiat procesele care au loc in creier atunci cand cineva priveste o mancare din lista preferintelor lor si una pe care nu o plac; corpul anticipeaza momentul in care mancarea patrunde in organism si se pregateste. Iata un motiv pentru care deja salivam cand privim o placinta cu mere sau un fel de mancare dupa care suntem innebuniti. VARIETATEA Chiar si dupa o masa copioasa, tot mai putem face loc pentru desert, in parte pentru ca nevoia de a manca ceva dulce nu a fost satisfacuta dar si pentru ca varietatea dulciurilor si a deserturilor este foarte atractiva. MIROSUL Mirosul este unul dintre procesele cheie care ne anunta ca mancarea este in zona. Din momentul in care se declanseaza, el poate induce cresterea nivelului de insulina care ne face sa credem ca ne e foame. ALCOOLUL Nu a fost demonstrat stiintific faptul ca alcoolul stimuleaza apetitul, insa prea multa bere, vin sau tarie ne vor face cu siguranta sa mancam mai mult. Multi din cei care tin o dieta spun ca le este mult mai greu sa se abtina de la mancare daca au baut in prealabil. TEMPERATURA Cu cat este mai frig in jur, cu atat iti este mai foame-acest lucru poate fi observat si in unele restaurante, unde temperatura este pastrata destul de jos. Metabolismul scade in intensitate din cauza frigului insa organismul stie ca, daca mananci, isi va reveni la normal. Caldura este un semn ca esti satul. CARBOHIDRATII PROCESATI Dupa o masa bogata in carbohidrati, cum ar fi o portie mare de paste, corpului ii va fi foame in scurt timp; aceste alimente cauzeaza scaderea zaharului din sange si atunci ne intereseaza din nou mancarea, pentru a-l aduce la nivel normal.
(dupa time.com)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Bucataras.RO

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Savuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă...

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!