Michel Montignac s-a nascut in 1944 in Franta si de mic copil a avut probleme in ceea ce priveste greutatea. Acesta este si motivul pentru care si-a dedicat viata cercetarilor in domeniul nutritiei. Principala lui preocupare au fost metodele de a slabi care sa nu afecteze intr-un mod negativ starea generala de sanatate a celui care tine dieta.
Cercetarile sale s-au concentrat in mod deosebit asupra tratamentul diabetului, avand in vedere ca, potrivit studiilor, 80% dintre diabetici erau si supraponderali. S-a demonstrat ca un consum exclusiv de glucide cu nivel glicemic scazut ameliora aceasta boala.
Dieta Montignac a luat nastere in 1986 si a devenit foarte populara in anii '90, mai ales in Europa. De atunci nutritionistul a publicat peste 20 de carti in peste 18 milioane de exemplare, in 45 de tari.
Se presupune ca la nivel mondial aproape 30 de milioane de persoane au tinut dieta Montignac.
Metoda Montignac este impartita in doua etape. Prima etapa este cea a pierderii in greutate si presupune consumul unui anumit tip de carbohidrati (cu index glicemic foarte scazut) si cresterea aportului de proteine. A doua parte a dietei Montignac este etapa de stabilizare si prevenire.
Fiica celebrului nutritionist a declarat, dupa slujba de inmormantare, ca va face tot posibilul pentru a continua munca tatalui sau prin reeditarea cartilor si prin comercializarea la scara larga marca de produse alimentare pe care Michel Montignac a creat-o.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseE primavara? avem gust si culoare!
Galbiori cu ficatei de pui pe pat de orez si spanacDelicioasa si aceasta varianta de salata de paste ...
Salata cu paste si maionezaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii