Michel Montignac s-a nascut in 1944 in Franta si de mic copil a avut probleme in ceea ce priveste greutatea. Acesta este si motivul pentru care si-a dedicat viata cercetarilor in domeniul nutritiei. Principala lui preocupare au fost metodele de a slabi care sa nu afecteze intr-un mod negativ starea generala de sanatate a celui care tine dieta.
Cercetarile sale s-au concentrat in mod deosebit asupra tratamentul diabetului, avand in vedere ca, potrivit studiilor, 80% dintre diabetici erau si supraponderali. S-a demonstrat ca un consum exclusiv de glucide cu nivel glicemic scazut ameliora aceasta boala.
Dieta Montignac a luat nastere in 1986 si a devenit foarte populara in anii '90, mai ales in Europa. De atunci nutritionistul a publicat peste 20 de carti in peste 18 milioane de exemplare, in 45 de tari.
Se presupune ca la nivel mondial aproape 30 de milioane de persoane au tinut dieta Montignac.
Metoda Montignac este impartita in doua etape. Prima etapa este cea a pierderii in greutate si presupune consumul unui anumit tip de carbohidrati (cu index glicemic foarte scazut) si cresterea aportului de proteine. A doua parte a dietei Montignac este etapa de stabilizare si prevenire.
Fiica celebrului nutritionist a declarat, dupa slujba de inmormantare, ca va face tot posibilul pentru a continua munca tatalui sau prin reeditarea cartilor si prin comercializarea la scara larga marca de produse alimentare pe care Michel Montignac a creat-o.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcdesi nu toata lumea mananca , snitelele din soia sunt tare gustoase ;)
Snitele de soia la cuptorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii