Michel Montignac s-a nascut in 1944 in Franta si de mic copil a avut probleme in ceea ce priveste greutatea. Acesta este si motivul pentru care si-a dedicat viata cercetarilor in domeniul nutritiei. Principala lui preocupare au fost metodele de a slabi care sa nu afecteze intr-un mod negativ starea generala de sanatate a celui care tine dieta.
Cercetarile sale s-au concentrat in mod deosebit asupra tratamentul diabetului, avand in vedere ca, potrivit studiilor, 80% dintre diabetici erau si supraponderali. S-a demonstrat ca un consum exclusiv de glucide cu nivel glicemic scazut ameliora aceasta boala.
Dieta Montignac a luat nastere in 1986 si a devenit foarte populara in anii '90, mai ales in Europa. De atunci nutritionistul a publicat peste 20 de carti in peste 18 milioane de exemplare, in 45 de tari.
Se presupune ca la nivel mondial aproape 30 de milioane de persoane au tinut dieta Montignac.
Metoda Montignac este impartita in doua etape. Prima etapa este cea a pierderii in greutate si presupune consumul unui anumit tip de carbohidrati (cu index glicemic foarte scazut) si cresterea aportului de proteine. A doua parte a dietei Montignac este etapa de stabilizare si prevenire.
Fiica celebrului nutritionist a declarat, dupa slujba de inmormantare, ca va face tot posibilul pentru a continua munca tatalui sau prin reeditarea cartilor si prin comercializarea la scara larga marca de produse alimentare pe care Michel Montignac a creat-o.
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii