Michel Montignac s-a nascut in 1944 in Franta si de mic copil a avut probleme in ceea ce priveste greutatea. Acesta este si motivul pentru care si-a dedicat viata cercetarilor in domeniul nutritiei. Principala lui preocupare au fost metodele de a slabi care sa nu afecteze intr-un mod negativ starea generala de sanatate a celui care tine dieta.
Cercetarile sale s-au concentrat in mod deosebit asupra tratamentul diabetului, avand in vedere ca, potrivit studiilor, 80% dintre diabetici erau si supraponderali. S-a demonstrat ca un consum exclusiv de glucide cu nivel glicemic scazut ameliora aceasta boala.
Dieta Montignac a luat nastere in 1986 si a devenit foarte populara in anii '90, mai ales in Europa. De atunci nutritionistul a publicat peste 20 de carti in peste 18 milioane de exemplare, in 45 de tari.
Se presupune ca la nivel mondial aproape 30 de milioane de persoane au tinut dieta Montignac.
Metoda Montignac este impartita in doua etape. Prima etapa este cea a pierderii in greutate si presupune consumul unui anumit tip de carbohidrati (cu index glicemic foarte scazut) si cresterea aportului de proteine. A doua parte a dietei Montignac este etapa de stabilizare si prevenire.
Fiica celebrului nutritionist a declarat, dupa slujba de inmormantare, ca va face tot posibilul pentru a continua munca tatalui sau prin reeditarea cartilor si prin comercializarea la scara larga marca de produse alimentare pe care Michel Montignac a creat-o.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii