Michel Montignac, un nume sonor in lumea dietelor

Interviu cu Michel Montignac
  In primul rand vreau sa va multumesc pentru aceasta oportunitate si pentru rabdarea de a raspunde intrebarilor membrilor nostri. Dupa cum bine cred ca stiti deja, sunteti foarte apreciat la noi in tara. Fetele noastre dezbat tot ce apare nou, toata lumea stie ca la noi pe forum se gaseste orice informatie despre dieta Montignac. De-a lungul timpului s-au discutat foarte multe subiecte, s-au raspuns la foarte multe intrebari, totusi au mai ramas cateva, pe care vi le-am prezentat mai jos.  
C:      Am 39 ani, 174 cm in inaltime si cand am inceput Montignac aveam 71 -72 kg (cu oscilatii zilnice sa spunem) adica acum aproximativ o luna, iar acum am ajuns la 74,3 kg .  Am o problema de sanatate si anume sunt la menopauza de 10 ani iar in aceasta perioada am tinut mai multe diete foarte restrictive pentru a ma mentine cat de cat la kilograme normale, eu de felul meu sunt o persoana mai pufoasa, adica am avut probleme de mica cu plusul de greutate. O alta problema este tranzitul lent care functioneaza si asa numai cu ajutorul ceaiurilor sau tabletelor laxative.
Acum nu stiu ce sa fac pentru ca de o luna si jumatate am tinut strict dieta Montignac si totusi kilogramele merg in sus.
Care credeti ca este cauza si ce anume ma sfatuiti sa fac?
MM:    Pentru oameni ca dumneavoastra, care au urmat o multime de diete  in trecut, care au probleme cu constipatia si sunt la menopauza, este perfect normal ca dieta Montignac sa nu aiba rezultate imediate. O luna sau doua nu sunt suficiente (sau poate chiar mai mult), o reactie perfect normala  deoarece corpul dumneavoastra opune rezistenta dietei noi. Tot ce pot sa va spun este ca trebuie sa aveti rabdare! In multe cazuri similare, persoana in cauza a trebuit sa astepte intre 4 si 6 luni pentru a observa rezultate, chiar impresionante as putea spune.  Este normal si sa luati in greutate 2 sau 3 kilograme, deoarece trebuie sa va refaceti masa musculara pe care ati pierdut-o cu celelalte diete, nepotrivite probabil. Este un lucru stiut faptul ca muschii sunt mai grei ca si grasimea. Toate aceste detalii sunt prezentate in carti.  
C: Ce sfat aveti pentru persoanele care tin dieta dumneavoastra de mult timp (un an si jumatate) si sunt la faza de platou de cateva luni?
MM: Daca dumneavoastra doriti sa ramaneti in faza 1, puteti sa ramaneti pentru ca e perfect echilibrata. Daca doriti sa treceti la faza 2, aveti mare atentie sa urmati recomandarile din punctul de vedere al compensarii intre indicii glicemici ridicati si cei mici.  
C: Folosesc un produs lactat homemade, numit kefir, obtinut prin fermentarea laptelui cu o colonie probiotica de microorganisme. Din cate am inteles, aceasta se hraneste cu lactoza. Nu am date stiintifice despre cantitatea de lactoza folosita de colonie, insa as vrea sa stiu in ce fel o pot folosi in dieta, daca aveti cunostinta de indicele glicemic al kefirului obtinut si ce parere aveti despre acesta.
MM: Kefirul este foarte bun, are indicele glicemic foarte scazut.  
C: Ce IG au bamele? (hibiscus esculentus)
MM: Au un indice glicemic foarte scazut, deoarece sunt bogate in fibre.  
C: Printre principiile de baza ale regimului propus de dvs. se numara si acela ca numarul de calorii consumate nu are nicio relevanta in ingrasare/slabire , ci vinovate de depunerea grasimilor in organism sunt alimentele consumate cu indici glicemici extrem de ridicati.. Daca lucrurile stau astfel, de ce limitati consumul de oleaginoase de exemplu, la un pumn pe zi, justificand aceasta limitare prin faptul ca oleaginoasele sunt calorice? ( nucile de exemplu au un indice foarte coborat).
MM: Atata timp cat oleaginoasele sunt consumate cu o masa de tip lipido-proteica, puteti consuma cate doriti. Dar cu o masa glucido-proteica de exemplu, oleaginoasele trebuie cosumate atent, in portii mici.  
C: Eu as vrea sa stiu mai multe in general despre unii indulcitori cum ar fi stevia, siropul de agave, xylitolul. Ce influenta au acestia asupra regimului, ce incarcatura glicemica (indicele e mic, de aceea pun intrebarea).
MM: Siropul de agave este un produs natural – fructoza, asa ca indicele glicemic este foarte mic. Xylitol-ul este un produs chimic cu indice glicemic foarte mic, dar daca o sa consumati mai mult de 3 linguri, ati putea avea probleme cu stomacul.  
C: Se intrevede in viitorul apropiat o varianta in limba romana a site-ului dumneavoastra oficial? Stim ca sunt prezentate o multime de povesti de succes a unor femei din Romania, iar informatiile de acolo cu siguranta ne-ar fi utile noua, celor care va urmam dieta.
MM: Varianta in limba romana a site-ului oficial va fi posibila cand cineva din tara dumneavoastra va face o traducere potrivita. Se ofera voluntari?  
C: Va multumesc inca o data pentru aceasta oportunitate, si pentru raspunsurile la intrebari. O singura intrebare mai am: care intrebare vi s-a parut cea mai interesanta? Doua carti,  „Ciocolata-un aliment esential pentru sanatatea ta” si „Vinul-un aliment esential pentru sanatatea ta”,  vor fi oferite persoanei care a pus acea intrebare.
MM: Ultima intrebare.


Biografie Michel Montignac

Michel Montignac, la fel ca si tatal sau, a suferit din cauza greutatii excesive in tinerete. Dupa ce a studiat Stiintele Politice si s-a specializat in Stiinte Sociale, a mers mai departe si a devenit un nume sonor in industria farmaceutica.
La sfarsitul anilor 70 a decis sa inceapa cercetarea in domeniul nutritiei,  scopul fiind rezolvarea problemelor proprii.
La baza documentelor stiintifice pe care le avea la indemana datorita muncii sale, Michel Montignac a creat principiile unei  metode originale care sa ajute la pierderea kilogramelor si a devenit prima persoana care a avut ideea sa foloseasca Conceptul Indicelui Glicemic (practic necunoscut in acea perioada) pentru a ajuta la scaderea in greutate.
Prima data a testat principiile nutritioniste pe el si a scapat de peste 30 de kilograme in mai putin de trei luni. Astfel el a dovedit ca este posibil sa slabesti fara a te priva de calorii, prin alegeri potrivite.
In 1986 a scris prima carte „Dine Out and Lose Weight ”. Aceasta carte are la baza viata unui om de afaceri, care, exact ca si el in acea perioada, avea obligatia profesionala sa manance frecvent in oras.
Cartea a fost un real succes si a devenit rapid un bestseller in Franta, unde s-a vandut in 550.000 de exemplare.  Acest succes impresionant l-a incurajat pe Montignac sa formeze o echipa  de cercetatori stiintifici cu ajutorul carora sa faca si mai multe cercetari in acest domeniu.
La sfarsitul anului 1987 a publicat faimoasa carte „Eat Yourself Slim… and Stay Slim!”. Aceasta carte a avut un succes extraordinar astfel incat s-a vandut in 40 de tari si a depasit toate recordurile in domeniul in care activa, cu peste 16 milioane de copii vandute pana la sfarsitul anului 2004.
Michel Montignac, care este recunoscut ca un cercetator eminent in domeniul nutritiei a hotarat sa se dedice complet  acestui domeniu si sa publice descoperirile sale. Cartile sale (cele 20) sunt publicate in 40 de tari si au fost traduse in 25 de limbi.

Echipa culinar.ro   Alte articole recomandate   Michel Montignac-Uleiul de masline si colesterolul rau Slabeste usor cu regimul Montignac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia