Michel Montignac, un nume sonor in lumea dietelor

Interviu cu Michel Montignac
  In primul rand vreau sa va multumesc pentru aceasta oportunitate si pentru rabdarea de a raspunde intrebarilor membrilor nostri. Dupa cum bine cred ca stiti deja, sunteti foarte apreciat la noi in tara. Fetele noastre dezbat tot ce apare nou, toata lumea stie ca la noi pe forum se gaseste orice informatie despre dieta Montignac. De-a lungul timpului s-au discutat foarte multe subiecte, s-au raspuns la foarte multe intrebari, totusi au mai ramas cateva, pe care vi le-am prezentat mai jos.  
C:      Am 39 ani, 174 cm in inaltime si cand am inceput Montignac aveam 71 -72 kg (cu oscilatii zilnice sa spunem) adica acum aproximativ o luna, iar acum am ajuns la 74,3 kg .  Am o problema de sanatate si anume sunt la menopauza de 10 ani iar in aceasta perioada am tinut mai multe diete foarte restrictive pentru a ma mentine cat de cat la kilograme normale, eu de felul meu sunt o persoana mai pufoasa, adica am avut probleme de mica cu plusul de greutate. O alta problema este tranzitul lent care functioneaza si asa numai cu ajutorul ceaiurilor sau tabletelor laxative.
Acum nu stiu ce sa fac pentru ca de o luna si jumatate am tinut strict dieta Montignac si totusi kilogramele merg in sus.
Care credeti ca este cauza si ce anume ma sfatuiti sa fac?
MM:    Pentru oameni ca dumneavoastra, care au urmat o multime de diete  in trecut, care au probleme cu constipatia si sunt la menopauza, este perfect normal ca dieta Montignac sa nu aiba rezultate imediate. O luna sau doua nu sunt suficiente (sau poate chiar mai mult), o reactie perfect normala  deoarece corpul dumneavoastra opune rezistenta dietei noi. Tot ce pot sa va spun este ca trebuie sa aveti rabdare! In multe cazuri similare, persoana in cauza a trebuit sa astepte intre 4 si 6 luni pentru a observa rezultate, chiar impresionante as putea spune.  Este normal si sa luati in greutate 2 sau 3 kilograme, deoarece trebuie sa va refaceti masa musculara pe care ati pierdut-o cu celelalte diete, nepotrivite probabil. Este un lucru stiut faptul ca muschii sunt mai grei ca si grasimea. Toate aceste detalii sunt prezentate in carti.  
C: Ce sfat aveti pentru persoanele care tin dieta dumneavoastra de mult timp (un an si jumatate) si sunt la faza de platou de cateva luni?
MM: Daca dumneavoastra doriti sa ramaneti in faza 1, puteti sa ramaneti pentru ca e perfect echilibrata. Daca doriti sa treceti la faza 2, aveti mare atentie sa urmati recomandarile din punctul de vedere al compensarii intre indicii glicemici ridicati si cei mici.  
C: Folosesc un produs lactat homemade, numit kefir, obtinut prin fermentarea laptelui cu o colonie probiotica de microorganisme. Din cate am inteles, aceasta se hraneste cu lactoza. Nu am date stiintifice despre cantitatea de lactoza folosita de colonie, insa as vrea sa stiu in ce fel o pot folosi in dieta, daca aveti cunostinta de indicele glicemic al kefirului obtinut si ce parere aveti despre acesta.
MM: Kefirul este foarte bun, are indicele glicemic foarte scazut.  
C: Ce IG au bamele? (hibiscus esculentus)
MM: Au un indice glicemic foarte scazut, deoarece sunt bogate in fibre.  
C: Printre principiile de baza ale regimului propus de dvs. se numara si acela ca numarul de calorii consumate nu are nicio relevanta in ingrasare/slabire , ci vinovate de depunerea grasimilor in organism sunt alimentele consumate cu indici glicemici extrem de ridicati.. Daca lucrurile stau astfel, de ce limitati consumul de oleaginoase de exemplu, la un pumn pe zi, justificand aceasta limitare prin faptul ca oleaginoasele sunt calorice? ( nucile de exemplu au un indice foarte coborat).
MM: Atata timp cat oleaginoasele sunt consumate cu o masa de tip lipido-proteica, puteti consuma cate doriti. Dar cu o masa glucido-proteica de exemplu, oleaginoasele trebuie cosumate atent, in portii mici.  
C: Eu as vrea sa stiu mai multe in general despre unii indulcitori cum ar fi stevia, siropul de agave, xylitolul. Ce influenta au acestia asupra regimului, ce incarcatura glicemica (indicele e mic, de aceea pun intrebarea).
MM: Siropul de agave este un produs natural – fructoza, asa ca indicele glicemic este foarte mic. Xylitol-ul este un produs chimic cu indice glicemic foarte mic, dar daca o sa consumati mai mult de 3 linguri, ati putea avea probleme cu stomacul.  
C: Se intrevede in viitorul apropiat o varianta in limba romana a site-ului dumneavoastra oficial? Stim ca sunt prezentate o multime de povesti de succes a unor femei din Romania, iar informatiile de acolo cu siguranta ne-ar fi utile noua, celor care va urmam dieta.
MM: Varianta in limba romana a site-ului oficial va fi posibila cand cineva din tara dumneavoastra va face o traducere potrivita. Se ofera voluntari?  
C: Va multumesc inca o data pentru aceasta oportunitate, si pentru raspunsurile la intrebari. O singura intrebare mai am: care intrebare vi s-a parut cea mai interesanta? Doua carti,  „Ciocolata-un aliment esential pentru sanatatea ta” si „Vinul-un aliment esential pentru sanatatea ta”,  vor fi oferite persoanei care a pus acea intrebare.
MM: Ultima intrebare.


Biografie Michel Montignac

Michel Montignac, la fel ca si tatal sau, a suferit din cauza greutatii excesive in tinerete. Dupa ce a studiat Stiintele Politice si s-a specializat in Stiinte Sociale, a mers mai departe si a devenit un nume sonor in industria farmaceutica.
La sfarsitul anilor 70 a decis sa inceapa cercetarea in domeniul nutritiei,  scopul fiind rezolvarea problemelor proprii.
La baza documentelor stiintifice pe care le avea la indemana datorita muncii sale, Michel Montignac a creat principiile unei  metode originale care sa ajute la pierderea kilogramelor si a devenit prima persoana care a avut ideea sa foloseasca Conceptul Indicelui Glicemic (practic necunoscut in acea perioada) pentru a ajuta la scaderea in greutate.
Prima data a testat principiile nutritioniste pe el si a scapat de peste 30 de kilograme in mai putin de trei luni. Astfel el a dovedit ca este posibil sa slabesti fara a te priva de calorii, prin alegeri potrivite.
In 1986 a scris prima carte „Dine Out and Lose Weight ”. Aceasta carte are la baza viata unui om de afaceri, care, exact ca si el in acea perioada, avea obligatia profesionala sa manance frecvent in oras.
Cartea a fost un real succes si a devenit rapid un bestseller in Franta, unde s-a vandut in 550.000 de exemplare.  Acest succes impresionant l-a incurajat pe Montignac sa formeze o echipa  de cercetatori stiintifici cu ajutorul carora sa faca si mai multe cercetari in acest domeniu.
La sfarsitul anului 1987 a publicat faimoasa carte „Eat Yourself Slim… and Stay Slim!”. Aceasta carte a avut un succes extraordinar astfel incat s-a vandut in 40 de tari si a depasit toate recordurile in domeniul in care activa, cu peste 16 milioane de copii vandute pana la sfarsitul anului 2004.
Michel Montignac, care este recunoscut ca un cercetator eminent in domeniul nutritiei a hotarat sa se dedice complet  acestui domeniu si sa publice descoperirile sale. Cartile sale (cele 20) sunt publicate in 40 de tari si au fost traduse in 25 de limbi.

Echipa culinar.ro   Alte articole recomandate   Michel Montignac-Uleiul de masline si colesterolul rau Slabeste usor cu regimul Montignac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Bucataras.RO

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Dupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!