Salatele vor putea contine si o sursa de proteine fara grasimi, precum carne de pui la gratar, sau fructe de mare.
Legumele si fructele au un rol important in alimentatie, fiind surse de vitamina A, C, acid folic, minerale, reusind sa protejeze corpul si sa il apere de diverse maladii.
Dar de ce mancam legume?
Dar legumele pot fi amare, iuti, pot avea crude un gust destul de neplacut, dincolo de vitamine, asa ca de ce sa le mancam? In buna parte mancam legume pentru ca suntem constienti de rolul pe care il joaca in alimentatie si pentru ca unele chiar ne plac.
Cele mai cunoscute si cele mai gustate legume sunt spanacul, salata, varza, broccoli, morcovii, cartofii, ardeii, ceapa, mazarea, conservate sau proaspete, preparate intr-un fel sau altul, fiecare cu gustul si calitatile specifice, multe insotite de adevarate povesti.
Iate cateva metode de a prepara o salata:
1. Salata de cruditati cu piept de pui
Valoare nutritiva: 230 kcal
Ingrediente: 1 rosie mare taiata felii, 1 gogosar taiat felii, 1 ardei gras taiat felii, 1 cana de telina rasa, 1 morcov mare ras, un piept de pui feliat la gratar, sucul de la o lamiae stoarsa, 2 linguri ulei de masline, 1 cana de masline mari negre light, in loc de masline poti adauga 2 linguri de stafide;
2. Salata de rosii cu ciuperci si orez
Valoare nutritiva: 300 kcal
Ingrediente: 3 cani de orez fiert cu putina sare, 2 rosii coapte taiate felii, 2 cani de ciuperci crude/ fierte, 1 ardei gras feliat, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lamaie stoarsa, un catel de usturoi tocat marunt, cateva frunze de busuioc taiate marunt/ oregano, 1/4 lingurita de sare si piper
3. Salata de varza rosie cu dovlecei si porumb
Valoare nutritiva: 140 kcal
Ingrediente: 1 ardei gras, 1/4 varza rosie toccata marunt, 1/2 cutie porumb fiert, 1/4 dovlecel mediu taiat cubulete,1 rosie taiat cubulete, 1 lingura ulei de masline, sare si piper dupa gust (dar limitat), 2 linguri suc de lamaie proaspat
4. Salata de sfecla si varza
Valoare nutritiva: 300 kcal
Ingrediente: 150 gr sfecla rosie fiarta si feliata, 150 gr varza tocata marunt, 1 ceapa rosie feliata, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita sare, 2 linguri suc de lamaie proaspat, 100 ml supa de pasare
Dimineata - la micul dejun este bine sa mananci in fiecare zi ori 2 felii de paine prajita cu sunca slaba, ori un bol cu lapte degresat si cereale. Nu uita de consumul de lichide de minim 1,5 l/ zi.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightPrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteDragii mei, ce ziceti de o negresa americana, brownie, plina de ciocolata, densa si usor lipicioasa si cu un gusssst intens...
Negrese Americane - Brownies (reteta video)Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii