Salatele vor putea contine si o sursa de proteine fara grasimi, precum carne de pui la gratar, sau fructe de mare.
Legumele si fructele au un rol important in alimentatie, fiind surse de vitamina A, C, acid folic, minerale, reusind sa protejeze corpul si sa il apere de diverse maladii.
Dar de ce mancam legume?
Dar legumele pot fi amare, iuti, pot avea crude un gust destul de neplacut, dincolo de vitamine, asa ca de ce sa le mancam? In buna parte mancam legume pentru ca suntem constienti de rolul pe care il joaca in alimentatie si pentru ca unele chiar ne plac.
Cele mai cunoscute si cele mai gustate legume sunt spanacul, salata, varza, broccoli, morcovii, cartofii, ardeii, ceapa, mazarea, conservate sau proaspete, preparate intr-un fel sau altul, fiecare cu gustul si calitatile specifice, multe insotite de adevarate povesti.
Iate cateva metode de a prepara o salata:
1. Salata de cruditati cu piept de pui
Valoare nutritiva: 230 kcal
Ingrediente: 1 rosie mare taiata felii, 1 gogosar taiat felii, 1 ardei gras taiat felii, 1 cana de telina rasa, 1 morcov mare ras, un piept de pui feliat la gratar, sucul de la o lamiae stoarsa, 2 linguri ulei de masline, 1 cana de masline mari negre light, in loc de masline poti adauga 2 linguri de stafide;
2. Salata de rosii cu ciuperci si orez
Valoare nutritiva: 300 kcal
Ingrediente: 3 cani de orez fiert cu putina sare, 2 rosii coapte taiate felii, 2 cani de ciuperci crude/ fierte, 1 ardei gras feliat, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lamaie stoarsa, un catel de usturoi tocat marunt, cateva frunze de busuioc taiate marunt/ oregano, 1/4 lingurita de sare si piper
3. Salata de varza rosie cu dovlecei si porumb
Valoare nutritiva: 140 kcal
Ingrediente: 1 ardei gras, 1/4 varza rosie toccata marunt, 1/2 cutie porumb fiert, 1/4 dovlecel mediu taiat cubulete,1 rosie taiat cubulete, 1 lingura ulei de masline, sare si piper dupa gust (dar limitat), 2 linguri suc de lamaie proaspat
4. Salata de sfecla si varza
Valoare nutritiva: 300 kcal
Ingrediente: 150 gr sfecla rosie fiarta si feliata, 150 gr varza tocata marunt, 1 ceapa rosie feliata, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita sare, 2 linguri suc de lamaie proaspat, 100 ml supa de pasare
Dimineata - la micul dejun este bine sa mananci in fiecare zi ori 2 felii de paine prajita cu sunca slaba, ori un bol cu lapte degresat si cereale. Nu uita de consumul de lichide de minim 1,5 l/ zi.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaUn tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâieGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii