Salatele vor putea contine si o sursa de proteine fara grasimi, precum carne de pui la gratar, sau fructe de mare.
Legumele si fructele au un rol important in alimentatie, fiind surse de vitamina A, C, acid folic, minerale, reusind sa protejeze corpul si sa il apere de diverse maladii.
Dar de ce mancam legume?
Dar legumele pot fi amare, iuti, pot avea crude un gust destul de neplacut, dincolo de vitamine, asa ca de ce sa le mancam? In buna parte mancam legume pentru ca suntem constienti de rolul pe care il joaca in alimentatie si pentru ca unele chiar ne plac.
Cele mai cunoscute si cele mai gustate legume sunt spanacul, salata, varza, broccoli, morcovii, cartofii, ardeii, ceapa, mazarea, conservate sau proaspete, preparate intr-un fel sau altul, fiecare cu gustul si calitatile specifice, multe insotite de adevarate povesti.
Iate cateva metode de a prepara o salata:
1. Salata de cruditati cu piept de pui
Valoare nutritiva: 230 kcal
Ingrediente: 1 rosie mare taiata felii, 1 gogosar taiat felii, 1 ardei gras taiat felii, 1 cana de telina rasa, 1 morcov mare ras, un piept de pui feliat la gratar, sucul de la o lamiae stoarsa, 2 linguri ulei de masline, 1 cana de masline mari negre light, in loc de masline poti adauga 2 linguri de stafide;
2. Salata de rosii cu ciuperci si orez
Valoare nutritiva: 300 kcal
Ingrediente: 3 cani de orez fiert cu putina sare, 2 rosii coapte taiate felii, 2 cani de ciuperci crude/ fierte, 1 ardei gras feliat, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lamaie stoarsa, un catel de usturoi tocat marunt, cateva frunze de busuioc taiate marunt/ oregano, 1/4 lingurita de sare si piper
3. Salata de varza rosie cu dovlecei si porumb
Valoare nutritiva: 140 kcal
Ingrediente: 1 ardei gras, 1/4 varza rosie toccata marunt, 1/2 cutie porumb fiert, 1/4 dovlecel mediu taiat cubulete,1 rosie taiat cubulete, 1 lingura ulei de masline, sare si piper dupa gust (dar limitat), 2 linguri suc de lamaie proaspat
4. Salata de sfecla si varza
Valoare nutritiva: 300 kcal
Ingrediente: 150 gr sfecla rosie fiarta si feliata, 150 gr varza tocata marunt, 1 ceapa rosie feliata, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita sare, 2 linguri suc de lamaie proaspat, 100 ml supa de pasare
Dimineata - la micul dejun este bine sa mananci in fiecare zi ori 2 felii de paine prajita cu sunca slaba, ori un bol cu lapte degresat si cereale. Nu uita de consumul de lichide de minim 1,5 l/ zi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaSunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O...
Biscuiţi cu nucă şi ciocolatăIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii