Ce trebuie sa stiti cand pregatiti o salata Ca sa realizati o salata buna nu trebuie sa alegem prea multe ingrediente. Este suficient sa adaugati trei salate si realizati o portie consistenta.
Cheia unei salate delicioase consta in diferite legume adaugate in continutul salatei. Va recomandam sa folositi castraveti, rosii, ridichi, morcovi, sfecla, ardei, varza, porumb, ceapa, masline, telina sau avocado.
Pentru a suplini proteinele din salata este foarte indicat sa adaugam ingrediente precum pui, curcan, vita, pastrama, sunca, ton, oua fierte.
Combinatiile pot fi nenumarate. Conteaza sa va folositi imaginatia de fiecare data cand pregatiti o salata. Sanatate din salate Salatele contin foarte putine calorii si mai mult de 90% apa. Totodatata ele contin un numar mare de vitamine si minerale, esentiale pentru buna functionare a organismului. Vitaminele A, C, potasiul sau fierul continute de acestea ne feresc de foarte multe boli.
Insa daca folositi in salate seminte sau nuci in exces nu uitati ca acestea contin foarte multe calorii. Si rezultatul nu va fi acela pe care il asteptati. Mare grija si cu ingredientele precum branza, carnea afumata sau puiul prajit, care daca sunt consumate in exces cresc nivelul colesterolului din sange, pentru ca au foarte multe grasimi saturate.
Pont: Incercati sa consumati mai multe tipuri de salate cu frunzele verde-inchis, pentru ca acestea au cu 50% mai mult beta caroten decat cele cu frunze deschise. Nicio salata fara dressing
Orice salata este mult mai gustoasa daca este servita cu un dressing pe cinste.
In Europa de Sud cel mai utilizat dressing este vinaigrette iar in Europa de Est se folosesc mai mult sosurile care au la baza maioneza.
Chiar si la dressing combinatiile pot fi nelimitate, in functie de gust, si pot contine de la miere sau mustar, pana la branza albastra sau sos de usturoi.
Ingredientul principal care nu trebuie sa lipseasca intr-un dressing de salata este chiar "aurul lichid" si anume uleiul de masline. Va recomandam urmatoarele salate Salata de boeuf Salata orientala Salata cu piept de pui
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiReteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa: blat umed de cacao, acoperit cu un strat generos de bezea dulce si...
Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii