Ce trebuie sa stiti cand pregatiti o salata Ca sa realizati o salata buna nu trebuie sa alegem prea multe ingrediente. Este suficient sa adaugati trei salate si realizati o portie consistenta.
Cheia unei salate delicioase consta in diferite legume adaugate in continutul salatei. Va recomandam sa folositi castraveti, rosii, ridichi, morcovi, sfecla, ardei, varza, porumb, ceapa, masline, telina sau avocado.
Pentru a suplini proteinele din salata este foarte indicat sa adaugam ingrediente precum pui, curcan, vita, pastrama, sunca, ton, oua fierte.
Combinatiile pot fi nenumarate. Conteaza sa va folositi imaginatia de fiecare data cand pregatiti o salata. Sanatate din salate Salatele contin foarte putine calorii si mai mult de 90% apa. Totodatata ele contin un numar mare de vitamine si minerale, esentiale pentru buna functionare a organismului. Vitaminele A, C, potasiul sau fierul continute de acestea ne feresc de foarte multe boli.
Insa daca folositi in salate seminte sau nuci in exces nu uitati ca acestea contin foarte multe calorii. Si rezultatul nu va fi acela pe care il asteptati. Mare grija si cu ingredientele precum branza, carnea afumata sau puiul prajit, care daca sunt consumate in exces cresc nivelul colesterolului din sange, pentru ca au foarte multe grasimi saturate.
Pont: Incercati sa consumati mai multe tipuri de salate cu frunzele verde-inchis, pentru ca acestea au cu 50% mai mult beta caroten decat cele cu frunze deschise. Nicio salata fara dressing
Orice salata este mult mai gustoasa daca este servita cu un dressing pe cinste.
In Europa de Sud cel mai utilizat dressing este vinaigrette iar in Europa de Est se folosesc mai mult sosurile care au la baza maioneza.
Chiar si la dressing combinatiile pot fi nelimitate, in functie de gust, si pot contine de la miere sau mustar, pana la branza albastra sau sos de usturoi.
Ingredientul principal care nu trebuie sa lipseasca intr-un dressing de salata este chiar "aurul lichid" si anume uleiul de masline. Va recomandam urmatoarele salate Salata de boeuf Salata orientala Salata cu piept de pui
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsPe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...
Desert tort Primavara -MinodoraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii