Calculul punctelor zilnice:
1.sex:
f = 7p
m = 15p
+
2.
varsta
18-20ani=5p
21-35=4p
36-50=3p
51-65=2p
mai mult de 65
1p
+
3.greutate :
110-119=11p
100-109=10p
90-99=9p
80-89=8p
70-79kg=7p
60-69kg=6p
50-59kg=5p
+
4.inaltime :
sub 1,60=1p
peste 1,60=2p
+
5.activitatea zilnica:
-daca stati majoritatea timpului=0p
-majoritatea timpului stat in picioare=2p
-majoritatea timpului in
miscare=4p
-munca obositoare=6p
+
6.Ce vreti?
Vreti sa slabiti
- 0 p
Stabilizare -4p
Total puncte: XX
Se recomanda consumarea
tuturor punctelor zilnice.
Se pot pune deoparte maxim 4 pcte pe zi, altfel
se intra in faza de platou.
Punctele neconsumate se pot folosi in weekend
sau se pot pierde, dupa cum doriti.
Daca intr-o zi consumati mai mult puncte
decat trebuia , se poate reface situatia a doua zi.
Punctele sunt valabile
doar pe o saptamana, o noua saptamana porneste de la 0 la bonus sau rezerve.
Recomandari
1. Se cantaresc alimentele
2. 5 portii de
legume pe zi si anume 2 portii=300 g legume si 3 portii=200g fructe
La
cantitate depasita la fructe sau la legume se socoteste un punct in plus de
fiecare fruct sau leguma
3. Pentru calciu - 2-3 portii de
lactate
4. Zilnic minim 2 litri de apa
5. Pentru o ceasca de
cafea , un pahar de apa in plus
6. Este voie la maxim 12-14 puncte pe
saptamana pentru dulciuri
7. Cum se schimba prefixul la kilogramele
pierdute se schimba si formula la total puncte si ca ...
atare scade totalul cu un
punct
Continuarea pe Forumul Culinar.ro aici.
Sursa:
Pesi (membru Culinar.ro Forum)
punct
Continuarea pe Forumul Culinar.ro aici.
Sursa:
Pesi (membru Culinar.ro Forum)
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe