Protectia oaselor Cercetatorii francezi au descoperit faptul ca merele protejeaza femeile trecute de menopauza de pericolul osteoporozei. De asemenea, substantele continute de mere intaresc oasele si le cresc densitatea. Prevenirea Alzheimerului Merele pot proteja creierul de influenta negativa a radicalilor liberi, care distrug celulele nervoase si cresc riscul de Alzheimer. Scaderea colesterolului Persoanele care mananca doua mere pe zi isi pot scadea colesterolul cu pana la 16%. Ameliorarea astmului Un studiu a relevat faptul ca simptomele de astm ale copiilor care beau zilnic suc de mere s-au ameliorat in timp. De asemenea, bebelusii ai caror mame au consumat mere in timpul sarcinii au sanse mai mari sa nu se imbolnaveasca de astm. Prevenirea cancerului pulmonar Un studiu efectuat pe 10000 de oameni a aratat faptul ca persoanele care consuma multe mere isi scad cu 50% riscul de aparitie a cancerului pulmonar. Scaderea in greutate Brazilienii au descoperit faptul ca femeile care mananca 2-3 mere sau pere pe zi au capacitatea de a pierde mai mult in greutate atunci cand tin diete, in comparatie cu cele care nu consuma mere. Prevenirea cancerului de colon Merele mentin sanatatea aparatului digestiv si pot scadea, conform studiilor efectuate pe cobai, riscul de cancer de colon cu pana la 43%. Controlarea diabetului Merele scad nevoia de insulina a organismului,fiind astfel de ajutor in czaul persoanelor ce sufera de diabet. Prevenirea cancerului de san Un studiu efectuat asupra soarecilor a demonstrat faptul ca un mar consumat zilnic reduce riscul de cancer mamar cu 17%, doua mere il scad cu 39%, iar sase produc o scadere de 44% a riscului de cancer. Prevenirea cancerului de ficat Cercetatorii spun ca in urma testelor au descoperit faptul ca marul – in special coaja sa – are capacitatea de a scadea cu 57% riscul de cancer de ficat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii