15 sfaturi pentru a fi sanatoasa tun!!

(0)
admin postat de
 

1. Fereste-te de prelucrare Incearca sa mananci alimente cat mai putin preparate termic. Nu ai timp sa gatesti? Alternativa semi-preparatelor nu este cea mai nimerita. Aceste alimente au adaosuri mari de conservati.  



2. Pregateste-ti singura Chiar daca e mai greu, inlocuieste produsele la conserva si cele congelate cu acelea cumparate chiar de tine, din piata. Chiar daca vei petrece mai mult timp in bucatarie, organismul tau iti va fi recunoscator.   



3. Spala bine toate legumele si fructele Acesta este unul dintre lucrurile esentiale pe care trebuie sa le respecti. Nu considera ca prin preparare termica legumele si fructele tale vor scapa de toti microbii. Nu se intampla tot timpul asa. 
  4. Trei mese pe zi. Creeaza-ti un stil de viata sanatos. Nu sari peste nici una dintre mesele obligatorii de peste zi si respecta cu sfintenie regula de a nu manca dupa ora 7.    



5. Alege fibrele. Fructele, legumele si cerealele sunt foarte sarace in grasimi si nu contin deloc colesterol. Sunt o sursa excelenta de fibre, de carbohidrati complecsi si de vitamine. Mananca cel putin 25 - 30 g de fibre in fiecare zi.  6. Nici o dimineata fara lapte In afara de faptul ca e usor asimilabil de catre organism, laptele este o sursa importanta de vitamine si minerale, in special de calciu, cu rol important in mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor.  



7. Ruda indepartata, laptele ...
de soia In comparatie cu laptele provenit de la animale, nu contine hormoni. Valoarea isoflavonelor din el ajuta la: reducerea colesterolului, scaderea simptomelor menopauzei, prevenirea osteoporozei si scaderea riscului de cancere (in special de prostata si de san).  



8. Multa vitamina C. Daca vrei sa nu mai ai probleme cu deficitul de vitamina C, alege sa mananci in fiecare zi rosii si mere. O rosie contine 50% din necesarul zilnic, iar in plus are un aport crescut de fosfor organic, calciu, sodiu, potasiu, magneziu, acid oxalic, sulf. De asemenea, nu te feri de citrice, pentru ca aduc la fel de mult din vitamina amintita.   



9. Puterea din spanac Daca tot vorbim de legume cu multe vitamine, e momentul sa amintim si spanacul, care contine cel putin 13 substante benefice, ce au rol de antioxidanti si de prevenire a cancerului. Pentru ca are foarte putine calorii (aproximativ 40/100 g) este recomandat in curele de slabire. Este o sursa bogata de vitamina A, vitamina C si minerale, magneziu si fier; nu contine grasimi si nici colesterol.  



10. Vinul, un bun digestiv. Vinul rosu previne aparitia cancerului, datorita flavonoidelor continute, care au un puternic efect antioxidant, anihiland efectul nociv al radicalilor liberi. Tot in vinul rosu se gaseste si quercetina, care creste imunitatea organismului, previne aparitia cancerului si a bolilor de inima. Vinul mai ajuta la dilatarea vaselor capilare si ajuta la prevenirea anginei pectorale si a formarii de cheaguri. Poate fi consumat si in regimuri de slabire, dar cu moderatie. Cel mai bun prieten al siluetei este vinul alb sec.    11. Sarea in bucate Stii ca nici o mancare nu are gust daca nu adaugi sare si, da, desigur, este bine sa i-o oferi organismului. Insa studiile arata ca romanii mananca prea multa. Recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii este de 4 - 6 g de sare pe zi, adica aproximativ o jumatate de lingurita. Sodiul continut de sare este necesar sanatatii, insa nu trebuie consumat in exces. Citeste asadar pe etichete continutul din alimente pentru a te feri de sursele ascunse de sare.
 



12. "Tufele" de patrunjel Folosit din plin in retetele culinare romanesti, patrunjelul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Este un puternic antioxidant si un purificator al organismului, intareste imunitatea, este antialergic si ajuta la distrugerea radicalilor liberi. Dintre substantele continute sunt demne de amintit: vitamina C (este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocala), provitamina A, fierul, manganul, vitaminele B.   13. Salata verde Are efect de stimulare a poftei de mancare si regleaza indicele de hemoglobina. O recomandare utila a nutritionistilor este sa mananci salata cruda, nepreparata termic prea mult, pentru a pastra intacte toate beneficiile ei.



   14. Nelipsita miere Are efecte terapeutice multiple, fiind indicata in alimentatia copiilor aflati in perioada de crestere, in tratamente specifice (bronsite cronice, spre exemplu, artroze reactive), este recomandata in afectiuni cardiace si reumatismale, digestive, de ficat. De asemenea, este recomandata in afectiuni ale cailor respiratorii, senilitate si insomnie. 100 g de miere au 328 de calorii, fiind echivalentul a 5 oua, 1,5 kg de rosii, 3 litri de lapte



   15. Otetul din mere Un apreciat remediu naturist, este considerat un adevarat panaceu. Functioneaza ca antiinflamator articular si impiedica procesele de imbatranire si de degenerare a pielii. Cu o jumatate de pahar de otet de mere consumat zilnic (nu gol, in combinatie cu alte alimente), vei reusi sa beneficiezi de efectele unui tonic general natural. De asemenea, este recomandat in curele de slabire, in combinatie cu apa, luat inainte de masa, pe stomacul gol. 
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite