4 greseli de evitat in timpul cinei

Mananci prea mult Daca in timpul zilei eviti sa mananci alimente prea consistente, este posibil ca seara sa simti nevoia de a manca doua-trei portii – eventual si un desert. Ca sa previi acest lucru, ai grija sa mananci bine in timpul zilei, pastrand un echilibru. Seara incearca sa mananci incet, pentru a-ti da seama cand simti ca te-ai saturat. Pune deoparte resturile, in loc sa ramai in fata cu farfuria si sa termini din instinct tot ce mai este in ea.   Nu mananci legume Legumele sunt o modalitate de a te satura si de a obtine nutrienti utili pentru organism, fara a acumula o cantitate ridicata de calorii. Incearca sa incepi masa cu o salata, iar in ceea ce priveste garnitura mancarurilor, modifica putin proportiile: pune in farfurie mai putina carne si mai multe legume.   Bei mai mult decat trebuie Fie ca vorbim de suc, fie ca e vorba de vin, paharele se tot aduna, iar acest lucru nu iti este benefic. Caloriile continute de suc, bere sau vin iti pot sabota serios dieta.   Mananci prea putin Daca seara nu mananci cat trebuie, organismul tau nu se va simti satul si te va determina sa simti nevoia de a manca la ore tarzii, ceea ce iti va compromite dieta. Cina ar trebui sa fie echilibrata si hranitoare, bazata pe proteine, grasimi si carbohidrati – bineinteles, nu este cazul sa exagerezi si sa pregatesti o masa plina de alimente grase. In cazul in care simti nevoia unei gustari nocturne, alege ceva natural si sarac in calorii.  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia