5 Greseli majore in alimentatia noastra!

  Raspunsul vine de la specialistii in nutritie, care au surprins cele mai comune greseli pe care le facem in alimentatia noastra zilnica.

Unele sunt grave, altele nici macar nu le recunoastem cand le vedem. Iata care sunt acestea:

1. Nu deosebim grasimile bune de cele rele!

Din pacate, acesta este tristul adevar. Majoritatea le taie complet din alimentatie in timpul dietelor, pentru a reveni apoi la alimente inecate in grasimi rele. Iata care sunt sursele de grasimi bune: pestele, avocado, nuci, soia si ulei de masline. Daca mananci o salata de peste nu adauga ulei sau daca ai avocado la masa, nu praji celelalte ingrediente.

2. Cumparam pachete sau portii mai mari pentru a economisi bani!

Majoritatea persoanelor sunt convinse ca daca vor comanda o portie mare la restaurant vor iesi in avantaj la bani si se vor simti satisfacute. Uita insa de excesul de calorii. Calculeaza portiile in functie de... mana ta si nu de buzunar. Un meniu decent ar trebui sa includa: un aliment pe baza de proteine, un produs cu amidon, o leguma si un fruct, fiecare intr-o cantitate mica, cat sa-ti incapa in palma.

3. Consideram ca lichidele nu au calorii!

Daca bem un pahar de suc, ne vom simti mai bine? Nu prea cred... Are extremd e multe calorii, nu este satios si nici macar nu isi pastreaza gustul mult timp. Renunta difinitiv la acest obicei! Incearca sa bei un ceai aromat, fara calorii si care lupta impotriva multor boli.

4. Nu stim cum este sa ne fie foame cu adevarat!

Daca nu stii cand iti este foame, nu vei sti nici cand esti satul sau cand sa te opresti din mancat. Inainte de a te aseza la masa, fa un exercitiu simplu.

- intinde-te si incearca sa te relaxezi
- da o nota de la 1 (infometat) la 7 (satul) senzatiei pe care o simti in stomac
- mananca doar daca ai valori cuprinse intre 1 si 5
- mananca incet, facand pauze scurte pentru a simti cum dispare foamea
- cand termini de mancat, da-ti o nota! Incearca sa stai intre valorile 2 si 5 (nici infometat cand te asezi la masa, nici satul cand te ridici)

5. Avem o inclinatie spre rapid si spre microunde!

Cand ajungem seara acasa obositi, este mult mai usor sa incalzim sau sa gatim ceva la microunde. Manacand insa prea multe produse super procesate, va scadea considerabil si cantitatea de fibre si de antioxidanti din hrana noastra. Daca uneori nu poti evita gatitul la microunde, alage pe langa produsele facute astfel, o salata verde, o felie de paine integrala si un fruct la desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Cornuri pufoase cu magiun
Bucataras.RO

Cornuri pufoase cu magiun

Cum nu prea trece nici un week-end fara desert trebuia sa fac ceva bun si acum. Eu am urat mereu aluaturile dospite, nu sa le...

Cornuri pufoase cu magiun
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!