Este unul din cele mai nutritive alimente Sarac in calorii si bogat in vitamine, spanacul este foarte hranitor: o cana de spanac contine mai mult decat necesarul zilnic de vitamina A si K, aproape 100% din necesarul de mangan si acid folic si 40% din doza zilnica recomandata de magneziu. E sursa a mai mult de 20 de substante nutritive, printre care se numara fibre, calciu si proteine. Si, surpriza, o cana de spanac are doar 40 de calorii! Contine antioxidanti ce lupta impotriva cancerului Substantele antioxidante din spanac neutralizeaza radicalii liberi din organism, ajutand astfel la prevenirea cancerului. Un studiu a aratat chiar ca femeile care consuma frecvent spanac au un risc mult mai scazut de cancer la san. In afara de asta, experimentele de laborator au relevat faptul ca spanacul poate reduce si avansarea cancerului de stomac si de piele. Spanacul proaspat pastreaza sanatatea inimii Proprietatile antioxidante ale spanacului pot contribui la sanatatea inimii, substantele continute de acesta luptand impotriva oxidarii colesterolului. Colesterolul oxidat pune in pericol arterele si inima, iar antioxidantii din spanac previn aceasta oxidare. De asemenea, magneziul continut din plin de spanac reduce tensiunea arteriala, iar acidul folic tine la distanta atacurile de cord. Consumul de spanac combate cancerul ovarian si pe cel de prostata Spanacul contine un carotenoid ce determina distrugerea cancerului de prostata. Acelasi carotenoid, in urma procesarii sale de catre intestine, previne reaparitia cancerului. De altfel spanacul contine si un puternic antioxidant ce previne formarea celulelor canceroase. Femeile care consuma o cantitate ridicata de spanac prezinta un risc scazut de cancer ovarian. Acelasi antioxidant este prezent in ceapa, ceai, mere, citrice, struguri, vin rosu, sunatoare, praz, broccoli si afine. Imbunatateste functiile creierului si previne imbatranirea Spanacul iti mentine creierul tanar, ajutandu-l sa functioneze mai bine si protejandu-l impotriva efectelor negative ce insotesc inaintarea in varsta. Secretul consta in faptul ca antioxidantii din spanac previn oxidarea ce are loc odata cu varsta la nivelul creierului. In afara de spanac, poti apela si la alte verdeturi pentru a-ti mentine gandirea in forma. Nutritionistii au o regula pentru acest principiu: cu cat e mai inchisa la culoare leguma respectiva, cu atat e mai sanatoasa pentru creier.
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelEste o reteta cat se poate de simpla si de fapt trebuiau sa fie placintele ardelenesti ale Corinei...Facandu-le la sfarsitul...
Rulada in crusta de seminte, umpluta cu branza, ceapa si leurda
Comentarii