1. Bea suficiente lichide Desi se crede ca apa este doar pentru hidratare si atat, apa suplineste multe nevoi. Participa la reactii de sinteza, stabilizeaza balanta de fluide din corp, ajuta digestia etc. Iata ca apa este si cheia in reglarea digestiei, si asta pentru ca elimina resturile de mancare, toxinele si ajuta digestia, o usureaza. Iar o digestie usoara, inseamna o stare de bine, echilibru interior si sanatate de fier. Astfel, serviti zi de zi cat mai multe lichide, respectiv: supe, ceaiuri, apa, sucuri naturale. Cantitatea este de 8-10 cani pe zi, dar pe timpul verii cantitatea de lichide trece de 2 litri. 2. Exercitii usoare Putini dintre noi stiu ca exercitiile fizice usoare inlesnesc digestia, si asta pentru ca atunci cand ea se realizeaza, daca am pune mana pe stomac, am simti mici zgomote, ceea ce inseamna ca digestia este in plina desfasurare. Iata de ce, dupa masa este bine sa mergem cate un pic pe jos, sa nu ne culcam in pat, sa nu ne facem sieta, si sa facem putin sport. 3. Mese regulate Pentru a usura digestia, trebuie sa serviti mesele regulat, dupa un orar. Micul dejun in prima ora de la trezire, pranzul la 3-4 ore, cina inainte de 19.00-20.00. Sa existe 2 gustari zi de zi. Respectandu-se zilnic acest program, digestia este usurata, iar rata metabolismul creste, echilibrul interior se simte la scurt timp, si asta pentru ca starea de bine necesita un pic de disciplina alimentara, in plus vei vedea ca disciplina alimentara face minuni si cu kilogramele in plus. 4. Ceaiuri Exista ceaiuri care usureaza digestia, iar ele trebuie luate in vedere atunci cand exista unele mici neplaceri. 5. Foloseste combinatii alimentare corecte Una din cauzele principale ale problemelor de digestie o reprezinta combinatiile alimentare dezastruoase. De exemplu, nu combinati mai multe surse de proteine la o masa: lapte, carne, oua, branza, cascaval, unt, smantana, iaurt, peste etc. Nu mancati alimente foarte grase, mancaruri cu sosuri grele, ori foarte picante, mai ales seara. In plus, daca vreti sa experimentati mancaruri noi, mai bine cititi cu atentie lista ingredientelor. Consumati cu cel putin 30 de minute inainte de masa un pahar cu apa, inainte de masa, salata sau supa light, apoi felul principal. 6. Alergeni Si nu in ultimul rand, ca sa nu aveti o digestie proasta, cu probleme, evitati alimentele care va favorizeaza alergiile pe care le stiti deja, de exemplu, daca aveti intoleranta la lactoza, evitati lactatele si consumati lactate pe baza de soia sau sarace in grasimi. Incercati sa evitati alimentele ce contin gluten, o adevarata provocare in ziua de azi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea, asa ca azi am prestat-o, mai ales ca aveam toate ingredientele la...
Desert prajitura taraneasca cu mere
Comentarii