Multe dintre produsele care sunt servite aici sunt cultivate chiar in curtea companiei. Cum ar fi rosiile sau ierburile aromatice. Cele mai multe fiind proaspat pregatite chiar in incinta marelui complex de birouri. De mentionat ca singurele locuri din incinta companiei unde se poate cumpara mancare sunt automatele. Aici alimentele nesanatoase sunt mult mai scumpe decat cele sanatoase. Preturile acestor produse sunt stabilite in functie de valoarea nutritiva, procentajul de zaharuri si alte astfel de proprietati.
Mancarea de la cantina este delicioasa si foarte variata. Acesta este si motivul pentru care noii angajati cad rapid in capcana si pun cateva kilograme in prima luna. Acest fenomen este numit in gluma de catre mai vechii angajati Google + 15 (15 livre, adica circa 7 kilograme).
Pe termen lung insa angajatii, carora li se ofera si conditiile pentru a face miscare, invata sa consume responsabil mancarea organica ce le este pusa la dispozitie.
Bucatarul sef de la Google, chef Scott Giambastiani spune ca sunt multi angajati care inainte de a veni la noul loc de munca aveau o alimentatie foarte nesanatoasa. Ei au adoptat “dieta Google” si chiar au pierdut in greutate inca din primele saptamani.
Google are si un program special pentru etichetarea produselor alimentare din incinta. Produsele cu eticheta verde pot fi mancate oricand, eticheta galbena – se poate consuma din cand in cand, iar la produsele cu eticheta rosie indemnul este – nu prea des, va rog.
In afara de aceste avertismente cei care organizeaza cantina cu autoservire mai au si alte siretlicuri: produsele cele mai sanatoase sunt asezate la nivelul ochilor, sunt folosite farfurii mici si in aproape orice fel de mancare sunt incluse legume.
Nu in ultimul rand angajatii au la dispozitie biciclete si alte mijloace similare pentru a face cat mai multa miscare.
Google a inceput sa ofere mancare gratuita angajatilor sai inca din 1999. In 2008 google a cheltuit aproximativ 72 de milioane dolari pentru hrana sanatoasa a angajatilor.
Cu alte cuvinte dieta Google inseamna mancare sanatoasa, variata, bogata in legume proaspete, organice si portii mici consumate la ore regulate.
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraO reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice
Tortilla cu spanacO alta varianta foarte, foarte gustoasa...o reteta versatila care poate fi preparata dupa inspiratia fiecaruia :)
Chiftelute vegetariene
Comentarii