Albinele, cei mai dulci bucatari

(0)
admin postat de


Albinele si apicultura au avut dintotdeauna o importanta deosebita in randul elementelor naturale valorificate de om. Tracii obisnuiau sa numeasca mierea : hrana vie.


Diferitele tipuri de miere au efecte benefice asupra organismului; de exemplu, mierea de salcam obisnuita este calmanta; cea de castan decongestioneaza ficatul si prostata, favoriz�nd circulatia sanguina; mierea de mar este tonica si antidiareica; cea de tei este calmanta si sedativa; cea de papadie este depurativa si usor laxativa; mierea de rapita este indicata in tratamentul local al ulcerelor varicoase; mierea de mure este tonica si antidiareica; cea de salcam galben japonez este antihemoragica. Ea se asimileaza foarte usor de catre organism, si contine o multime de elemente benefice: vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici - lactic, citric, malic, oxalic, dextrina, compusi ai azotului - in total 435 de substante. Mai mult decat atat, mierea este un remediu deosebit in diferite boli interne si ale pielii - un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru femeile insarcinate.
Alte articole cu:
hrana vie salcam
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite