Albinele si apicultura au avut dintotdeauna o importanta deosebita in randul elementelor naturale valorificate de om. Tracii obisnuiau sa numeasca mierea : hrana vie.
Diferitele tipuri de miere au efecte benefice asupra organismului; de exemplu, mierea de salcam obisnuita este calmanta; cea de castan decongestioneaza ficatul si prostata, favoriz�nd circulatia sanguina; mierea de mar este tonica si antidiareica; cea de tei este calmanta si sedativa; cea de papadie este depurativa si usor laxativa; mierea de rapita este indicata in tratamentul local al ulcerelor varicoase; mierea de mure este tonica si antidiareica; cea de salcam galben japonez este antihemoragica. Ea se asimileaza foarte usor de catre organism, si contine o multime de elemente benefice: vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici - lactic, citric, malic, oxalic, dextrina, compusi ai azotului - in total 435 de substante. Mai mult decat atat, mierea este un remediu deosebit in diferite boli interne si ale pielii - un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru femeile insarcinate.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii