Alimentatia care te incalzeste

Alimentatia care te incalzeste

In afara de calorifere si haine groase, consumul anumitor alimente te poate ajuta sa nu mai simti frigul iernii cu atata intensitate. Iata ce ar trebui sa consumi iarna, astfel incat organismul tau sa pastreze o temperatura crescuta: Nuci, alune si seminte Alunele si migdalele isi pot face usor loc in alimentatia ta zilnica. Un pumn de alune sau zece migdale iti pot incalzi corpul pentru o perioada destul de lunga. Semintele de susan, de dovleac si de fenicul sunt, de asemenea, surse de caldura. Semintele de susan pot fi utilizate in diverse mancaruri, cum ar fi fasolea verde sau mancarurile cu pui. Semintele de dovleac prajite pot fi folosite ca gustare, iar semintele de fenicul pot fi si ele utilizate in unele preparate alimentare. Semintele imbunatatesc functionarea sistemului digestiv si iti ajuta corpul sa nu piarda caldura, ceea ce este extrem de important in timpul iernii. Condimente si produse usturate In timpul iernii, nu sta departe de condimente precum scortisoara, cuisoarele, ghimbirul si piperul. Scortisoara iti va aroma mancarurile, dar si bauturile calde - ceaiul, ciocolata sau cafeaua cu lapte. In afara de faptul ca iti incalzesc organismul, cuisoarele iti improspateaza respiratia si au proprietati antiseptice. Ghimbirul este delicios in mancarurile pe baza de legume si in supe. Piperul iti va incalzi instantaneu organismul, asa ca presara-l peste mancare, in loc sa adaugi mai multa sare. Alaturi de piper, ceapa si usturoiul nu ar trebui sa lipseasca iarna din meniul tau. In afara de faptul ca te vor incalzi, te vor ajuta sa te feresti de raceli - sau sa respiri mai bine in cazul in care deja te-ai imbolnavit. De asemenea, usturoiul si ceapa au capacitatea de a-ti scadea nivelul colesterolului. Un alt ajutor de baza in incalzirea organismului este mierea. Foloseste-o in loc de zahar si vei observa ca te simti mai bine, iar gustul mancarurilor si bauturilor devine excelent. De asemenea, mierea iti poate fi de folos si in mentinerea unui ten catifelat si stralucitor. Fructe si legume O alta sursa de caldura, fructele si legumele ar trebui adaugate iarna in meniul tau zilnic. Nu sunt doar sanatoase, ci iti si stimuleaza imunitatea si circulatia sangelui. Ce ar trebui sa eviti iarna, daca vrei sa te incalzesti In primul rand, evita mesele incarcate. Daca mananci in exces, metabolismul va incerca sa digere mancarea si va consuma caloriile de care organismul are nevoie pentru a-si asigura incalzirea. De asemenea, evita urmatoarele alimente: painea alba, castravetii, o cantitate prea mare de unt, bauturile reci, orezul ( in special seara ), alcoolul, cartofii prajiti din comert ( chipsurile ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Placinta cu mere intregi de post
2
Dulciuri

Placinta cu mere intregi de post

Placinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...

Placinta cu mere intregi de post
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Macrou marinat la rece
4
Aperitive

Macrou marinat la rece

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Macrou marinat la rece
Ciorba de gulii umplute
5
Ciorbe

Ciorba de gulii umplute

Se taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...

Ciorba de gulii umplute
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia