Arsurile se produc atunci cand acidul din stomac se ridica spre esofag si ajunge sa provoace dureri intense. Arsurile la stomac frecvente pot fi semne ale bolii de reflux gastroesofagian sau pot anunta chiar o tulburare digestiva. Iata ce ar trebui sa mananci pentru a te feri de arsuri: Alimente sarace in grasimi Persoanele cu arsuri la stomac ar trebui sa se incerce sa evite pe cat posibil grasimile. Iti recomandam un regim alimentar bazat pe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe si lactate degresate. Consumul excesiv de grasimi si calorii poate duce la crestere in greutate si obezitate, factori de risc pentru arsurile la stomac. Evita prajelile si carnea grasa, care nu te vor ajuta sa te simti mai bine. Mancaruri bogate in fibre Specialistii in nutritie spun ca o dieta bogata in fibre reduce riscul de arsuri la stomac si tulburari digestive. Alimentele bogate in fibre includ fructe, legume, cereale integrale si fasole. In afara de beneficiile asupra sistemului digestiv, fibrele iti protejeaza inima si te ajuta sa te saturi mai repede, evitand astfel cresterea in greutate. Alimente non-acide Alimentele acide, cum ar fi citricele si produsele pe baza de tomate, pot creste riscul arsurilor la stomac, fiind mai greu de digerat. Alege sa consumi produse nutritive si lipsite de aciditate, precum legumele, cerealele integrale, nucile, semintele, fasolea si lactatele sarace in grasimi. Bauturi naturale si non-agresive fata de stomac Evita cafeaua, sucurile facute din citrice si din tomate, alcoolul si bauturile carbogazoase. Bea cu incredere sucuri fara acid, ceaiuri si apa plata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii