Alimente permise: carne si peste: carne de vaca, de gaina, peste de apa dulce - toate in cantitate redusa, 100 g pe zi si numai fierte.
Lapte si produse lactate: lapte degresat, branza de vaci, urda, cas (nesarate)
Oua: 3-4 pe saptamana paine alba fainoase: permise toate legume: cele verzi, in supe, creme de legume, Pireuri, fierte fara grasime fructe: permise toate dulciuri: miere, gelatine, aluaturi (fara grasime)
Bauturi: ape alcaline: 2-3 litri pe zi, sucuri din fructe
Sare: in cantitate redusa dupa prescriptia medicului
Vitamine: din fructele si leguele proaspete
Condimente: lamai, vanilie, foi dafin, otet, scortisoara supe-creme: de legume, de fainoase, acrite cu lamaie
Alimente interzise: carne si peste: organele interne: ficat, rinichi, creier, peste de apa sarata (conservat, aumat, marinat), sardele, pasta de peste, carne de miel, de vitel, de pui, mezeluri, piftii, raci.
Nu este admisa nici un fel de carne conservata.
Produse lactate: frisca, smantana, telemea, cascavaluri
Paine: neagra, proaspata
Legume: fasole, mazare, linte, conopida, spanac, sparanghel, ciuperci, varza fructe: nuci, alune, arahide, migdale, smochine
Grasimi: untura, slanina, seu, margarina
Dulciuri: ciocolata, prajituri cu un continut mare de grasime, foetaj, aluat fraged, torturi cu crema de unt, creme cu frisca
Bauturi: bauturi alcoolice, cafea naturala, cacao
Condimente: toate cele ...
Lapte si produse lactate: lapte degresat, branza de vaci, urda, cas (nesarate)
Oua: 3-4 pe saptamana paine alba fainoase: permise toate legume: cele verzi, in supe, creme de legume, Pireuri, fierte fara grasime fructe: permise toate dulciuri: miere, gelatine, aluaturi (fara grasime)
Bauturi: ape alcaline: 2-3 litri pe zi, sucuri din fructe
Sare: in cantitate redusa dupa prescriptia medicului
Vitamine: din fructele si leguele proaspete
Condimente: lamai, vanilie, foi dafin, otet, scortisoara supe-creme: de legume, de fainoase, acrite cu lamaie
Alimente interzise: carne si peste: organele interne: ficat, rinichi, creier, peste de apa sarata (conservat, aumat, marinat), sardele, pasta de peste, carne de miel, de vitel, de pui, mezeluri, piftii, raci.
Nu este admisa nici un fel de carne conservata.
Produse lactate: frisca, smantana, telemea, cascavaluri
Paine: neagra, proaspata
Legume: fasole, mazare, linte, conopida, spanac, sparanghel, ciuperci, varza fructe: nuci, alune, arahide, migdale, smochine
Grasimi: untura, slanina, seu, margarina
Dulciuri: ciocolata, prajituri cu un continut mare de grasime, foetaj, aluat fraged, torturi cu crema de unt, creme cu frisca
Bauturi: bauturi alcoolice, cafea naturala, cacao
Condimente: toate cele ...
picante sare: numai cantitatea indicata de medic
Sosuri: interzise toate
Supe: supe de carne, de oase, ciorbe cu carne drese cu ou, smantana, acrite cu bulion de rosii.
Sosuri: interzise toate
Supe: supe de carne, de oase, ciorbe cu carne drese cu ou, smantana, acrite cu bulion de rosii.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe