Alimente permise: carne si peste: carne de vaca, de gaina, peste de apa dulce - toate in cantitate redusa, 100 g pe zi si numai fierte. Lapte si produse lactate: lapte degresat, branza de vaci, urda, cas (nesarate) Oua: 3-4 pe saptamana paine alba fainoase: permise toate legume: cele verzi, in supe, creme de legume, Pireuri, fierte fara grasime fructe: permise toate dulciuri: miere, gelatine, aluaturi (fara grasime) Bauturi: ape alcaline: 2-3 litri pe zi, sucuri din fructe Sare: in cantitate redusa dupa prescriptia medicului Vitamine: din fructele si leguele proaspete Condimente: lamai, vanilie, foi dafin, otet, scortisoara supe-creme: de legume, de fainoase, acrite cu lamaie Alimente interzise: carne si peste: organele interne: ficat, rinichi, creier, peste de apa sarata (conservat, aumat, marinat), sardele, pasta de peste, carne de miel, de vitel, de pui, mezeluri, piftii, raci. Nu este admisa nici un fel de carne conservata. Produse lactate: frisca, smantana, telemea, cascavaluri Paine: neagra, proaspata Legume: fasole, mazare, linte, conopida, spanac, sparanghel, ciuperci, varza fructe: nuci, alune, arahide, migdale, smochine Grasimi: untura, slanina, seu, margarina Dulciuri: ciocolata, prajituri cu un continut mare de grasime, foetaj, aluat fraged, torturi cu crema de unt, creme cu frisca Bauturi: bauturi alcoolice, cafea naturala, cacao Condimente: toate cele picante sare: numai cantitatea indicata de medic Sosuri: interzise toate Supe: supe de carne, de oase, ciorbe cu carne drese cu ou, smantana, acrite cu bulion de rosii.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Este o reteta simpla si foarte rapida, cu un gust minunat si care imi aminteste de copilarie.
Salam de biscuiţi reţetăClatite cu sunca si cascaval sau doar cu sunca pentru mine personal, o ceasca de cafea si gata micul dejun. Asa-i ca suna...
Clatite cu sunca si cascavalDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii