Foarte multi gurmanzi condamna vegetarienii, considerand ca o masa fara carne este fada si prea putin hranitoare. Totusi, un numar mare de doctori si nutritionisti declara ca mesele bazate pe lactate, legume, fructe si soia pot constitui o solutie pentru o viata mai sanatoasa. Important este ca organismul sa isi poata asigura necesarul de proteine din produse precum ciupercile, iaurtul sau broccoli. Mesele vegetarienilor nu sunt fade, asa cum se poate crede, ci contin retete delicioase si sanatoase, pline de gust si de vitamine in acelasi timp. Totusi, sabatorile reprezinta un pericol destul de mare atunci cand ne gandim la tentatia de a gusta din preparatele traditionale, iar faptul ca masa trebuie sa fie la fel de imbelsugata pentru toata lumea poate constitui o problema. Iata cateva preparate gustoase si inspirate pe care orice vegetarian le poate aseza pe masa de Pasti: Friptura de soia Soia este un aliment sanatos si usor de preparat, variantele in care poate fi consumata fiind nenumarate: snitele, pate, carnati, parizer si multe alte preparate. De Paste, iti recomandam sa incerci o friptura vegetariana. Vei avea nevoie de o punguta cu bucati de soia si de ceva imaginatie: friptura se poate gati intr-un sos tomat sau in putin vin, preparatul final semanand la gust si aspect cu carnea la tava. Se poate servi cu piure sau cartofi natur – gustul este excelent. Ciuperci umplute Nu ai nevoie decat de ciuperci champignon, cascaval, putin ulei si condimente. Scoate codita ciupercilor si pune cate un cubulet de cascaval la mijloc, adauga putin ulei, sare si piper. Lasa ciupercile la cuptor pana cand cascavalul se topeste in interior. Salata Salatele sunt intotdeauna aspectuoase, sanatoase si delicioase. Incearca sa combini ingredientele dupa pofta inimii: rosii cherry, morcovi, castraveti, salata verde, ardei, ceapa, masline...si lista poate continua la nesfarsit. Nu uita de putina lamaie si de uleiul de masline. La final poti adauga branza feta. Daca iti e pofta de un preparat traditional, incearca salata orientala. Vei avea nevoie doar de oual, cartofi, ceapa si masline, iar rezultatul va fi excelent. Drob de ciuperci Drobul nu poate lipsi de pe masa de sarbatori, iar vegetarienii pot sta linistiti: ciupercile maruntite, in combinatie cu verdeturile, dau nastere unui drob delicios, care va fi cu siguranta vedeta mesei de Pasti.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciCea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...
Tarta cu prune si scortisoaraUn deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...
Dulceata de ardei iutiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseSe maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...
Saratele cu chimenDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii