Foarte multi gurmanzi condamna vegetarienii, considerand ca o masa fara carne este fada si prea putin hranitoare. Totusi, un numar mare de doctori si nutritionisti declara ca mesele bazate pe lactate, legume, fructe si soia pot constitui o solutie pentru o viata mai sanatoasa. Important este ca organismul sa isi poata asigura necesarul de proteine din produse precum ciupercile, iaurtul sau broccoli. Mesele vegetarienilor nu sunt fade, asa cum se poate crede, ci contin retete delicioase si sanatoase, pline de gust si de vitamine in acelasi timp. Totusi, sabatorile reprezinta un pericol destul de mare atunci cand ne gandim la tentatia de a gusta din preparatele traditionale, iar faptul ca masa trebuie sa fie la fel de imbelsugata pentru toata lumea poate constitui o problema. Iata cateva preparate gustoase si inspirate pe care orice vegetarian le poate aseza pe masa de Pasti: Friptura de soia Soia este un aliment sanatos si usor de preparat, variantele in care poate fi consumata fiind nenumarate: snitele, pate, carnati, parizer si multe alte preparate. De Paste, iti recomandam sa incerci o friptura vegetariana. Vei avea nevoie de o punguta cu bucati de soia si de ceva imaginatie: friptura se poate gati intr-un sos tomat sau in putin vin, preparatul final semanand la gust si aspect cu carnea la tava. Se poate servi cu piure sau cartofi natur – gustul este excelent. Ciuperci umplute Nu ai nevoie decat de ciuperci champignon, cascaval, putin ulei si condimente. Scoate codita ciupercilor si pune cate un cubulet de cascaval la mijloc, adauga putin ulei, sare si piper. Lasa ciupercile la cuptor pana cand cascavalul se topeste in interior. Salata Salatele sunt intotdeauna aspectuoase, sanatoase si delicioase. Incearca sa combini ingredientele dupa pofta inimii: rosii cherry, morcovi, castraveti, salata verde, ardei, ceapa, masline...si lista poate continua la nesfarsit. Nu uita de putina lamaie si de uleiul de masline. La final poti adauga branza feta. Daca iti e pofta de un preparat traditional, incearca salata orientala. Vei avea nevoie doar de oual, cartofi, ceapa si masline, iar rezultatul va fi excelent. Drob de ciuperci Drobul nu poate lipsi de pe masa de sarbatori, iar vegetarienii pot sta linistiti: ciupercile maruntite, in combinatie cu verdeturile, dau nastere unui drob delicios, care va fi cu siguranta vedeta mesei de Pasti.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii