Atentie la ouale de Pasti!

Ouale sunt o hrana riscanta, in aceeasi categorie intrand carnea de miel, de pasare, pestele si laptele. Cu alte cuvinte, daca nu se respecta conditiile de igiena, ele pot dezvolta rapid bacteriile ce duc la imbolnaviri de Salmonela. Inainte de a fierbe oul pentru vopsire, tineti-l la rece.
Niciodata nu tineti oua crude la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Nu mancati si nu gatiti oua sparte sau tinute la caldura mai multe ore.
Ouale vopsite si lasate la temperatura camerei timp de mai multe ore sau zile nu se decojesc si nu se mananca.
Folositi numai oua curate si necrapate. Curatati murdaria de pe oua si aruncati-le pe cele sparte. Cand fierbeti oua, asigurati-va ca apa are 185-190 grade F. Spalati ouale cu apa rece si lasati-le la uscat.
Mainile si ustensilele de bucatarie curate vor impiedica raspandirea de bacterii. Spalati-va pe maini de fiecare data cand gatiti, spalati cu apa rece sau vopsiti ouale. Spalati toate ustensilele, masa pe care ati gatit si mainile inainte de a pregati alta mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa