Ouale sunt o hrana riscanta, in aceeasi categorie intrand carnea de miel, de pasare, pestele si laptele. Cu alte cuvinte, daca nu se respecta conditiile de igiena, ele pot dezvolta rapid bacteriile ce duc la imbolnaviri de Salmonela. Inainte de a fierbe oul pentru vopsire, tineti-l la rece.
Niciodata nu tineti oua crude la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Nu mancati si nu gatiti oua sparte sau tinute la caldura mai multe ore.
Ouale vopsite si lasate la temperatura camerei timp de mai multe ore sau zile nu se decojesc si nu se mananca.
Folositi numai oua curate si necrapate. Curatati murdaria de pe oua si aruncati-le pe cele sparte. Cand fierbeti oua, asigurati-va ca apa are 185-190 grade F. Spalati ouale cu apa rece si lasati-le la uscat.
Mainile si ustensilele de bucatarie curate vor impiedica raspandirea de bacterii. Spalati-va pe maini de fiecare data cand gatiti, spalati cu apa rece sau vopsiti ouale. Spalati toate ustensilele, masa pe care ati gatit si mainile inainte de a pregati alta mancare.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii