Ouale sunt o hrana riscanta, in aceeasi categorie intrand carnea de miel, de pasare, pestele si laptele. Cu alte cuvinte, daca nu se respecta conditiile de igiena, ele pot dezvolta rapid bacteriile ce duc la imbolnaviri de Salmonela. Inainte de a fierbe oul pentru vopsire, tineti-l la rece.
Niciodata nu tineti oua crude la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Nu mancati si nu gatiti oua sparte sau tinute la caldura mai multe ore.
Ouale vopsite si lasate la temperatura camerei timp de mai multe ore sau zile nu se decojesc si nu se mananca.
Folositi numai oua curate si necrapate. Curatati murdaria de pe oua si aruncati-le pe cele sparte. Cand fierbeti oua, asigurati-va ca apa are 185-190 grade F. Spalati ouale cu apa rece si lasati-le la uscat.
Mainile si ustensilele de bucatarie curate vor impiedica raspandirea de bacterii. Spalati-va pe maini de fiecare data cand gatiti, spalati cu apa rece sau vopsiti ouale. Spalati toate ustensilele, masa pe care ati gatit si mainile inainte de a pregati alta mancare.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii