Ouale sunt o hrana riscanta, in aceeasi categorie intrand carnea de miel, de pasare, pestele si laptele. Cu alte cuvinte, daca nu se respecta conditiile de igiena, ele pot dezvolta rapid bacteriile ce duc la imbolnaviri de Salmonela. Inainte de a fierbe oul pentru vopsire, tineti-l la rece.
Niciodata nu tineti oua crude la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Nu mancati si nu gatiti oua sparte sau tinute la caldura mai multe ore.
Ouale vopsite si lasate la temperatura camerei timp de mai multe ore sau zile nu se decojesc si nu se mananca.
Folositi numai oua curate si necrapate. Curatati murdaria de pe oua si aruncati-le pe cele sparte. Cand fierbeti oua, asigurati-va ca apa are 185-190 grade F. Spalati ouale cu apa rece si lasati-le la uscat.
Mainile si ustensilele de bucatarie curate vor impiedica raspandirea de bacterii. Spalati-va pe maini de fiecare data cand gatiti, spalati cu apa rece sau vopsiti ouale. Spalati toate ustensilele, masa pe care ati gatit si mainile inainte de a pregati alta mancare.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii