Beneficiile branzeturilor asupra imunitatii

Beneficiile branzeturilor asupra imunitatii

Produsele lactate cu mult zer precum: branza prospata, urda, casul si iaurtul sunt bogate in cisteina, un aminoacid pe care organismul nostru nu-l produce natural si trebui sa-l ia din alimente. Aceste sunt bogate in calciu, contin mai putine grasimi si sunt nesarate. Ele cresc rezistenata la infectii si scad riscul de cancer de colon sau prostata. O data ce laptele prospat este transformat in lactate acide ca iaurt, sana, lapte batut sau branzeturi ca telemeaua, casul, cascavalul, continutul de vitamine si minerale creste proportional cu concentratia in proteine, grasimi si kilocalorii. Toate tipurile de branza contin vitamine hidrosolubile de grup B, dar si vitamine liposolubile cum ar fi vitamina A. Branzeturile cu mucegai au un continut ridicat de vitamine B (B2 si B5) si colonii de bacterii lactice care au un efect benefic asupra tubului digestiv. Branzeturile consumate impreuna cu produsele  probiotice contribuie la mentinerea echilibrului florei tubului digestiv si la stimularea sistemului imunitar de la nivelul mucoasei intestinale. Aducand in consumul zilnic branzeturi si iaurturi probiotice ne putem creste eficienta sistemului imunitar si rezistenta la alergeni, ne protejam impotriva cancerelor de tract digestiv si diminuam aparitia bolilor la nivelul intestinelor.     Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Paella (reteta originala)
4
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Varza dulce cu pui
5
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu pui

Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...

Varza dulce cu pui
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita