Produsele lactate cu mult zer precum: branza prospata, urda, casul si iaurtul sunt bogate in cisteina, un aminoacid pe care organismul nostru nu-l produce natural si trebui sa-l ia din alimente. Aceste sunt bogate in calciu, contin mai putine grasimi si sunt nesarate. Ele cresc rezistenata la infectii si scad riscul de cancer de colon sau prostata. O data ce laptele prospat este transformat in lactate acide ca iaurt, sana, lapte batut sau branzeturi ca telemeaua, casul, cascavalul, continutul de vitamine si minerale creste proportional cu concentratia in proteine, grasimi si kilocalorii. Toate tipurile de branza contin vitamine hidrosolubile de grup B, dar si vitamine liposolubile cum ar fi vitamina A. Branzeturile cu mucegai au un continut ridicat de vitamine B (B2 si B5) si colonii de bacterii lactice care au un efect benefic asupra tubului digestiv. Branzeturile consumate impreuna cu produsele probiotice contribuie la mentinerea echilibrului florei tubului digestiv si la stimularea sistemului imunitar de la nivelul mucoasei intestinale. Aducand in consumul zilnic branzeturi si iaurturi probiotice ne putem creste eficienta sistemului imunitar si rezistenta la alergeni, ne protejam impotriva cancerelor de tract digestiv si diminuam aparitia bolilor la nivelul intestinelor. Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii