Beneficiile branzeturilor asupra imunitatii

(0)
admin postat de
Produsele lactate cu mult zer precum: branza prospata, urda, casul si iaurtul sunt bogate in cisteina, un aminoacid pe care organismul nostru nu-l produce natural si trebui sa-l ia din alimente. Aceste sunt bogate in calciu, contin mai putine grasimi si sunt nesarate. Ele cresc rezistenata la infectii si scad riscul de cancer de colon sau prostata.

O data ce laptele prospat este transformat in lactate acide ca iaurt, sana, lapte batut sau branzeturi ca telemeaua, casul, cascavalul, continutul de vitamine si minerale creste proportional cu concentratia in proteine, grasimi si kilocalorii.

Toate tipurile de branza contin vitamine hidrosolubile de grup B, dar si vitamine liposolubile cum ar fi vitamina A.

Branzeturile cu mucegai au un continut ridicat de vitamine B (B2 si B5) si colonii de bacterii lactice care au un efect benefic asupra tubului digestiv.

Branzeturile consumate impreuna cu produsele  probiotice contribuie la mentinerea echilibrului florei tubului digestiv si la stimularea sistemului imunitar de la nivelul mucoasei intestinale.

Aducand in consumul zilnic branzeturi si iaurturi probiotice ne putem creste eficienta sistemului imunitar si rezistenta la alergeni, ne protejam impotriva cancerelor de tract digestiv si diminuam aparitia bolilor la nivelul intestinelor.

 



 

Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach
recomandari

Fiecare individ  trebuie sa fie constient de cat de puternic este sistemul lor imunitar si pentu asta am ...

citește—

De exemplu, branza si iaurtul contin substante nutritive similare, insa in cantitati diferite. De asemenea ...

citește—

 
Iaurtul
Probioticele, sau culturile vii aflate in iaurt, sunt bacterii sanatoase care ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite