Beneficiile branzeturilor asupra imunitatii

Beneficiile branzeturilor asupra imunitatii

Produsele lactate cu mult zer precum: branza prospata, urda, casul si iaurtul sunt bogate in cisteina, un aminoacid pe care organismul nostru nu-l produce natural si trebui sa-l ia din alimente. Aceste sunt bogate in calciu, contin mai putine grasimi si sunt nesarate. Ele cresc rezistenata la infectii si scad riscul de cancer de colon sau prostata. O data ce laptele prospat este transformat in lactate acide ca iaurt, sana, lapte batut sau branzeturi ca telemeaua, casul, cascavalul, continutul de vitamine si minerale creste proportional cu concentratia in proteine, grasimi si kilocalorii. Toate tipurile de branza contin vitamine hidrosolubile de grup B, dar si vitamine liposolubile cum ar fi vitamina A. Branzeturile cu mucegai au un continut ridicat de vitamine B (B2 si B5) si colonii de bacterii lactice care au un efect benefic asupra tubului digestiv. Branzeturile consumate impreuna cu produsele  probiotice contribuie la mentinerea echilibrului florei tubului digestiv si la stimularea sistemului imunitar de la nivelul mucoasei intestinale. Aducand in consumul zilnic branzeturi si iaurturi probiotice ne putem creste eficienta sistemului imunitar si rezistenta la alergeni, ne protejam impotriva cancerelor de tract digestiv si diminuam aparitia bolilor la nivelul intestinelor.     Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori