Beneficiile consumului de branzeturi

Beneficiile consumului de branzeturi

In general personale de sex feminin sunt predispuse la osteoporoza, calciul si vitamina D avand o importanta speciala pe tot parcursul vietii. In jurul varstei de 18-20 de ani, o tanara atinge masa osoasa optima, iar dupa 35 de ani densitatea minerala incepe sa scada, devenind obligatoriu un aport adecvat de nutrienti. Cel mai bun mod de a suplimenta aceasta scadere a densitatii minerale este  prin consumul zilnic de branzeturi. Branzeturile si produsele lactate sunt o importanta sursa de de vitamine liposolubile,de vitamine de grup B, de aminoacizi esentiali, de calciu, fosfor magneziu, seleniu si zinc. Un alt beneficiu al branzeturilor este faptul ca te ajuta sa slabesti. Un studiu prospectiv american a analizat timp de 9 ani un numar de 19352  de femei, cu varste cuprinse intre 40-55 de ani, pentru a observa efectele consumului de branza asupra greutatii corporale. S-a dovedit clar, ca acele femei care au consumat cel putin o portie de branza pe zi si-au scazut cu 30% riscul de a lua in greutate. Branzeturile te pot ajuta sa-ti redobandesti un comportament alimentar sanatos, prin implementarea a 3 mese pe zi: antreu, fel principal si branza. Branza ca si parte inegranta din aceste mese, este un factor de echilibru in alimentatie, deoarece este o sursa echilibrata de nutrienti si de buna dispozitie, continand triptofan, precursorul serotoninei, hormonul starii de bine. Te ajuta sa ai grija de tine si de cei dragi, pentru o viata si un regim alimentar sanatos.     Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa