Beneficiile dovleacului

Beneficiile dovleacului

Dovleacul este unul din alimentele care insotesc venirea toamnei, rasfatandu-ti papilele gustative cu aroma sa dulce. Fie ca il folosesti pentru placinta sau supa, fie ca preferi sa il coci si sa il consumi ca atare, iata ce beneficii poate avea acesta asupra sanatatii tale: Este o sursa de antioxidanti Dovleacul contine antioxidanti ce iti intaresc imunitatea, iti protejeaza ochii si te pot chiar feri de cancer. Unii din acesti antioxidanti – alfa-carotenul si beta-carotenul – sunt cei ce-i confera dovleacului culoarea portocalie.   Are un continut bogat de fibre Dovleacul contine o cantitate considerabila de fibre, acestea fiind necesare pentru controlarea glicemiei, scaderea colesterolului si pastrarea unei greutati normale.   Este sarac in calorii si grasimi Toamna este anotimpul placintelor, savurate alaturi de un ceai cald. Totusi, dulciurile pot avea de multe ori efecte nedorite asupra siluetei tale. Solutia? Incearca placinta cu dovleac, care contine un numar mic de calorii fata de alte preparate similare. De asemenea, dovleacul copt este un desert delicios. Daca ti se pare ca ai vrea sa fie mai dulce, adauga putina scortisoara in loc de zahar.   Este plin de vitamine Dovleacul contine vitaminele A, C si E, precum si magneziu, potasiu si fier.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci