Beneficiile mancarurilor picante

  Multi oameni se declara fani ai mancarurilor iuti, considerand ca putina usturime aduce un plus de savoare alimentelor. Majoritatea nu stiu, insa, ca mancarurile picante nu sunt doar gustoase, ci si sanatoase. Iata principalele efecte pozitive pe care acestea le au asupra organismului.     Ne ajuta sa pierdem in greutate Mancarurile condimentate influenteaza metabolismul, permitand organismului sa isi accelereze arderile. Studiile au dovedit faptul ca principalul compus din ardeii iuti, capsaicina, poate determina corpul sa arda calorii suplimentare timp de 20 de minute dupa terminarea mesei.   Pastreaza sanatatea inimii Cercetatorii spun ca in zonele unde se mananca in mod frecvent alimente picante, riscurile de atac de cord si de accident cerebral sunt mult mai mici. Motivul? Se pare ca ardeiul iute are capacitatea de a reduce efectele nocive ale colesterolului, iar capsaicina poate lupta impotriva inflamatiilor ce cauzeaza dilatarea vaselor de sange - un factor de risc pentru problemele de inima.   Ajuta la prevenirea cancerului Capsaicina din ardeiul iute are capacitatea de a ucide celulele canceroase, precum si pe cele ce produc leucemia. Un condiment special, aflat în pudra de curry si in unele feluri de mustar, poate incetini raspandirea cancerului si cresterea tumorilor. Se poate spune ca efectul este oarecum similar cu cel al medicamentelor.   Scad tensiunea arteriala Vitaminele A si C intaresc peretii muschilor inimii. Fluxul de sange din corp devine si mai puternic, iar sistemul cardiovascular ajunge sa fie mai sanatos si sa functioneze mai bine.   Ne imbunatatesc starea emotionala Mancarurile usturate contin hormoni precum serotonina, care ne ajuta sa invingem stresul si depresia si ne induc o stare de multumire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos