Beneficiile mancarurilor picante

(0)
admin postat de
 

Multi oameni se declara fani ai mancarurilor iuti, considerand ca putina usturime aduce un plus de savoare alimentelor. Majoritatea nu stiu, insa, ca mancarurile picante nu sunt doar gustoase, ci si sanatoase. Iata principalele efecte pozitive pe care acestea le au asupra organismului.

 

 

Ne ajuta sa pierdem in greutate

Mancarurile condimentate influenteaza metabolismul, permitand organismului sa isi accelereze arderile. Studiile au dovedit faptul ca principalul compus din ardeii iuti, capsaicina, poate determina corpul sa arda calorii suplimentare timp de 20 de minute dupa terminarea mesei.

 

Pastreaza sanatatea inimii

Cercetatorii spun ca in zonele unde se mananca in mod frecvent alimente picante, riscurile de atac de cord si de accident cerebral sunt mult mai mici. Motivul? Se pare ca ardeiul iute are capacitatea de a reduce efectele nocive ale colesterolului, iar capsaicina poate lupta impotriva inflamatiilor ce cauzeaza dilatarea vaselor de sange - un factor de risc pentru problemele de inima.

 

Ajuta la prevenirea cancerului

Capsaicina din ardeiul iute are capacitatea de a ucide celulele canceroase, precum si pe cele ce produc leucemia. Un condiment special, aflat în pudra de curry si in unele feluri de mustar, poate incetini raspandirea cancerului si cresterea tumorilor. Se poate spune ca efectul este oarecum similar cu cel al medicamentelor.

 

Scad tensiunea ...
arteriala

Vitaminele A si C intaresc peretii muschilor inimii. Fluxul de sange din corp devine si mai puternic, iar sistemul cardiovascular ajunge sa fie mai sanatos si sa functioneze mai bine.

 

Ne imbunatatesc starea emotionala

Mancarurile usturate contin hormoni precum serotonina, care ne ajuta sa invingem stresul si depresia si ne induc o stare de multumire.
recomandari

Daca tii o dieta, bucataria Ungariei nu este pentru tine!  Preparatele specifice acestei culturi pot parea un ...

citește—

 


Chiar
daca ai probleme cu stomacul si nu mananci de obicei foarte ...

citește—

Mirodeniile sunt percepute drept niste adaosuri cu rol de aromatizare si condimentare a preparatelor culinare. ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite