Beneficiile mancarurilor picante

  Multi oameni se declara fani ai mancarurilor iuti, considerand ca putina usturime aduce un plus de savoare alimentelor. Majoritatea nu stiu, insa, ca mancarurile picante nu sunt doar gustoase, ci si sanatoase. Iata principalele efecte pozitive pe care acestea le au asupra organismului.     Ne ajuta sa pierdem in greutate Mancarurile condimentate influenteaza metabolismul, permitand organismului sa isi accelereze arderile. Studiile au dovedit faptul ca principalul compus din ardeii iuti, capsaicina, poate determina corpul sa arda calorii suplimentare timp de 20 de minute dupa terminarea mesei.   Pastreaza sanatatea inimii Cercetatorii spun ca in zonele unde se mananca in mod frecvent alimente picante, riscurile de atac de cord si de accident cerebral sunt mult mai mici. Motivul? Se pare ca ardeiul iute are capacitatea de a reduce efectele nocive ale colesterolului, iar capsaicina poate lupta impotriva inflamatiilor ce cauzeaza dilatarea vaselor de sange - un factor de risc pentru problemele de inima.   Ajuta la prevenirea cancerului Capsaicina din ardeiul iute are capacitatea de a ucide celulele canceroase, precum si pe cele ce produc leucemia. Un condiment special, aflat în pudra de curry si in unele feluri de mustar, poate incetini raspandirea cancerului si cresterea tumorilor. Se poate spune ca efectul este oarecum similar cu cel al medicamentelor.   Scad tensiunea arteriala Vitaminele A si C intaresc peretii muschilor inimii. Fluxul de sange din corp devine si mai puternic, iar sistemul cardiovascular ajunge sa fie mai sanatos si sa functioneze mai bine.   Ne imbunatatesc starea emotionala Mancarurile usturate contin hormoni precum serotonina, care ne ajuta sa invingem stresul si depresia si ne induc o stare de multumire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia