De exemplu, branza si iaurtul contin substante nutritive similare, insa in cantitati diferite. De asemenea branzeturile sunt bogate in proteine, cu un procent ce variaza intre 10 si 30%. Acest procent variaza in functie de consistenta branzeturilor si procestul de fabricatie. Un alt lucru de tinut minte este ca cele mai sanatoase branzeturi sunt cele proaspete si partial degresate, cum sunt branza de vaci, urda, ricotta, branza cottage, branza de capra moale sau mozarella (smantanita partial). Desi probabil unii dintre voi aveti tendinta de a opta pentru branzeturile degresate, incercati sa nu faceti asta. Atunci cand acestea sunt degresate total, cantitatea de calciu si vitamine A, D si E scade dramatic. O dieta ce include branzeturi si lapte protejaza organismul impotriva cancerului de colon si de rect, datorita continutului bogat in calciu si vitamina D. Branzeturile ne fac fericiti si nu doar pentru ca sunt delicioase si ne incanta papilele gustative. Atat branza de vaci, branza cottage, cascavalul, mozarella cat si restul alimentelor pe baza de lapte contin triptofan, un aminoacid din care se formeaza serotonina, hormonul starii de bine. Iar atunci cand asociem branzeturile cu produsele fainoase (orez si paste integrale, painea integrala) este facilitat tansportul triptofanului catre creier, accelerand transformarea lui in serotonina. Un alt lucru inedit este ca puteti servi branzeturi ca o alternativa a desertului, studiile nutritionale indicand faptul ca branzeturi vechi ca Cheddar-ul sau Schweitzer-ul ar putea ajuta la prevenirea aparitiei cariilor dentare. Iubitorii de lactate, dar cu intoleranta la lactoza, pot consuma in siguranta branzeturi cu mucegai. De asemenea, pot consuma si branza de capra sau branza de oaie, acestea fiind in general mai bine tolerate de organism. Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDin categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara...
Coaste afumate cu varza fiartaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii