Branza care ti se topeste in gura

(0)
admin postat de


Moale ca untul, delicata ca o adiere: aceasta este crema de branza. Isi are originile in Statele Unite si este adorata in intreaga lume, si, desigur, si in Romania.










Segmentul cremei de branza este unul dintre cele mai dinamice de pe piata romaneasca, inregistrand cresteri spectaculoase in ultimii doi ani. Romanii apreciaza gustul natural de branza proaspata si continutul ei cremos si delicios, potrivit studiilor realizate de compania Kraft Foods Romania, care a lansat la noi in tara un nou sortiment de astfel de branza, Philadelphia � prima crema de branza din lume.





Crema de branza isi are originile in Statele Unite. In 1872, un laptar din Chester, New York, a produs un tip de branza mai cremoasa, din smantana si lapte. In 1880, un distribuitor de branza, A.L. Reynolds, a inceput comercializarea cremei de branza impachetata in folie de aluminiu, pe care a numit-o Philadelphia dupa orasul din statul Pennsylvania cunoscut ca etalon pentru standardele inalte de calitate impuse produselor alimentare.







Jumatate de secol mai tarziu, marca este cumparata de Kraft. In 1941, cercetatorul companiei Kraft, Oscar J. Link, a inceput sa lucreze la o noua tehnologie de procesare a laptelui care sa permita produsului sa-si pastreze calitatile obtinute prin pasteurizare. Noul proces tehnologic s-a dovedit a fi un real succes, durata de viata a produsului crescand cu aproape ...
700%.







Un alt sortiment de crema de branza, foarte apreciat in lume, este Mascarpone. Acest tip de branza are o vechime de patru secole si isi are originea in regiunea Lombardia din Italia. Are un gust dulce si este foarte cremoasa, datorita continutului mare de grsimi (50 � 60%). Mascarpone este apreciata pentru consistenta si gust, si este preferata in special pentru cremele de prajituri, cum este traditionala prajitura italiana Tiramisu, sau pentru combinatia perfecta cu fructele, in special capsunile.







Cum se pastreaza:







Intrucat este foarte perisabila, crema de branza se pastreaza la frigider. Nu trebuie consumata sub nici o forma dupa data expirarii. De aceea, inainte de a o cumpara, trebuie sa verifici cu atentie termenul de garantie. Cu cat este mai proaspata, cu atat aroma se simte mai bine. Dupa deschiderea cutiei, branza ar trebui consumata in maxim o saptamana, timp in care recipientul trebuie pastrat foarte bine inchis.



Combinatii ideale:







Crema de branza se potriveste foarte bine, la gust, cu diverse condimente si verdeata, cu ceapa, masline, ananas, nuci, usturoi. De asemenea, se poate amesteca bine cu ridiche rasa, fiind o umplutura perfecta pentru rosii.







Daca vrei sa iti prepari si tu o crema de branza, noi iti propunem un sortiment dulce:







Crema de branza dulce







Ingrediente: 100 g branza de vaci, 30 ml lapte, 20 g zahar, 1/4 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, 3-4 g sare.







Mod de preparare: Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu zaharul, laptele, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Se bate cu telul, pana se obtine o pasta fina.
Alte articole cu:
Mascarpone

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.