Moale ca untul, delicata ca o adiere: aceasta este crema de branza. Isi are originile in Statele Unite si este adorata in intreaga lume, si, desigur, si in Romania.
Segmentul cremei de branza este unul dintre cele mai dinamice de pe piata romaneasca, inregistrand cresteri spectaculoase in ultimii doi ani. Romanii apreciaza gustul natural de branza proaspata si continutul ei cremos si delicios, potrivit studiilor realizate de compania Kraft Foods Romania, care a lansat la noi in tara un nou sortiment de astfel de branza, Philadelphia � prima crema de branza din lume.
Crema de branza isi are originile in Statele Unite. In 1872, un laptar din Chester, New York, a produs un tip de branza mai cremoasa, din smantana si lapte. In 1880, un distribuitor de branza, A.L. Reynolds, a inceput comercializarea cremei de branza impachetata in folie de aluminiu, pe care a numit-o Philadelphia dupa orasul din statul Pennsylvania cunoscut ca etalon pentru standardele inalte de calitate impuse produselor alimentare.
Jumatate de secol mai tarziu, marca este cumparata de Kraft. In 1941, cercetatorul companiei Kraft, Oscar J. Link, a inceput sa lucreze la o noua tehnologie de procesare a laptelui care sa permita produsului sa-si pastreze calitatile obtinute prin pasteurizare. Noul proces tehnologic s-a dovedit a fi un real succes, durata de viata a produsului crescand cu aproape 700%.
Un alt sortiment de crema de branza, foarte apreciat in lume, este Mascarpone. Acest tip de branza are o vechime de patru secole si isi are originea in regiunea Lombardia din Italia. Are un gust dulce si este foarte cremoasa, datorita continutului mare de grsimi (50 � 60%). Mascarpone este apreciata pentru consistenta si gust, si este preferata in special pentru cremele de prajituri, cum este traditionala prajitura italiana Tiramisu, sau pentru combinatia perfecta cu fructele, in special capsunile.
Cum se pastreaza:
Intrucat este foarte perisabila, crema de branza se pastreaza la frigider. Nu trebuie consumata sub nici o forma dupa data expirarii. De aceea, inainte de a o cumpara, trebuie sa verifici cu atentie termenul de garantie. Cu cat este mai proaspata, cu atat aroma se simte mai bine. Dupa deschiderea cutiei, branza ar trebui consumata in maxim o saptamana, timp in care recipientul trebuie pastrat foarte bine inchis. Combinatii ideale:
Crema de branza se potriveste foarte bine, la gust, cu diverse condimente si verdeata, cu ceapa, masline, ananas, nuci, usturoi. De asemenea, se poate amesteca bine cu ridiche rasa, fiind o umplutura perfecta pentru rosii.
Daca vrei sa iti prepari si tu o crema de branza, noi iti propunem un sortiment dulce:
Crema de branza dulce
Ingrediente: 100 g branza de vaci, 30 ml lapte, 20 g zahar, 1/4 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, 3-4 g sare.
Mod de preparare: Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu zaharul, laptele, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Se bate cu telul, pana se obtine o pasta fina.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii