Moale ca untul, delicata ca o adiere: aceasta este crema de branza. Isi are originile in Statele Unite si este adorata in intreaga lume, si, desigur, si in Romania.
Segmentul cremei de branza este unul dintre cele mai dinamice de pe piata romaneasca, inregistrand cresteri spectaculoase in ultimii doi ani. Romanii apreciaza gustul natural de branza proaspata si continutul ei cremos si delicios, potrivit studiilor realizate de compania Kraft Foods Romania, care a lansat la noi in tara un nou sortiment de astfel de branza, Philadelphia � prima crema de branza din lume.
Crema de branza isi are originile in Statele Unite. In 1872, un laptar din Chester, New York, a produs un tip de branza mai cremoasa, din smantana si lapte. In 1880, un distribuitor de branza, A.L. Reynolds, a inceput comercializarea cremei de branza impachetata in folie de aluminiu, pe care a numit-o Philadelphia dupa orasul din statul Pennsylvania cunoscut ca etalon pentru standardele inalte de calitate impuse produselor alimentare.
Jumatate de secol mai tarziu, marca este cumparata de Kraft. In 1941, cercetatorul companiei Kraft, Oscar J. Link, a inceput sa lucreze la o noua tehnologie de procesare a laptelui care sa permita produsului sa-si pastreze calitatile obtinute prin pasteurizare. Noul proces tehnologic s-a dovedit a fi un real succes, durata de viata a produsului crescand cu aproape 700%.
Un alt sortiment de crema de branza, foarte apreciat in lume, este Mascarpone. Acest tip de branza are o vechime de patru secole si isi are originea in regiunea Lombardia din Italia. Are un gust dulce si este foarte cremoasa, datorita continutului mare de grsimi (50 � 60%). Mascarpone este apreciata pentru consistenta si gust, si este preferata in special pentru cremele de prajituri, cum este traditionala prajitura italiana Tiramisu, sau pentru combinatia perfecta cu fructele, in special capsunile.
Cum se pastreaza:
Intrucat este foarte perisabila, crema de branza se pastreaza la frigider. Nu trebuie consumata sub nici o forma dupa data expirarii. De aceea, inainte de a o cumpara, trebuie sa verifici cu atentie termenul de garantie. Cu cat este mai proaspata, cu atat aroma se simte mai bine. Dupa deschiderea cutiei, branza ar trebui consumata in maxim o saptamana, timp in care recipientul trebuie pastrat foarte bine inchis. Combinatii ideale:
Crema de branza se potriveste foarte bine, la gust, cu diverse condimente si verdeata, cu ceapa, masline, ananas, nuci, usturoi. De asemenea, se poate amesteca bine cu ridiche rasa, fiind o umplutura perfecta pentru rosii.
Daca vrei sa iti prepari si tu o crema de branza, noi iti propunem un sortiment dulce:
Crema de branza dulce
Ingrediente: 100 g branza de vaci, 30 ml lapte, 20 g zahar, 1/4 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, 3-4 g sare.
Mod de preparare: Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu zaharul, laptele, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Se bate cu telul, pana se obtine o pasta fina.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaO reteta gustoasa si usor de preparat
Piept de pui umplut cu ricotta si spanacO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseEste un fel de Rosenkranz, pe care l-am facut prima data cu ani in urma dupa o reteta din revista "Practic in bucatarie". Si...
Cozonac cu zahar caramelizatReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii