Branza care ti se topeste in gura

Moale ca untul, delicata ca o adiere: aceasta este crema de branza. Isi are originile in Statele Unite si este adorata in intreaga lume, si, desigur, si in Romania.


Segmentul cremei de branza este unul dintre cele mai dinamice de pe piata romaneasca, inregistrand cresteri spectaculoase in ultimii doi ani. Romanii apreciaza gustul natural de branza proaspata si continutul ei cremos si delicios, potrivit studiilor realizate de compania Kraft Foods Romania, care a lansat la noi in tara un nou sortiment de astfel de branza, Philadelphia � prima crema de branza din lume.

Crema de branza isi are originile in Statele Unite. In 1872, un laptar din Chester, New York, a produs un tip de branza mai cremoasa, din smantana si lapte. In 1880, un distribuitor de branza, A.L. Reynolds, a inceput comercializarea cremei de branza impachetata in folie de aluminiu, pe care a numit-o Philadelphia dupa orasul din statul Pennsylvania cunoscut ca etalon pentru standardele inalte de calitate impuse produselor alimentare.

Jumatate de secol mai tarziu, marca este cumparata de Kraft. In 1941, cercetatorul companiei Kraft, Oscar J. Link, a inceput sa lucreze la o noua tehnologie de procesare a laptelui care sa permita produsului sa-si pastreze calitatile obtinute prin pasteurizare. Noul proces tehnologic s-a dovedit a fi un real succes, durata de viata a produsului crescand cu aproape 700%.

Un alt sortiment de crema de branza, foarte apreciat in lume, este Mascarpone. Acest tip de branza are o vechime de patru secole si isi are originea in regiunea Lombardia din Italia. Are un gust dulce si este foarte cremoasa, datorita continutului mare de grsimi (50 � 60%). Mascarpone este apreciata pentru consistenta si gust, si este preferata in special pentru cremele de prajituri, cum este traditionala prajitura italiana Tiramisu, sau pentru combinatia perfecta cu fructele, in special capsunile.

Cum se pastreaza:

Intrucat este foarte perisabila, crema de branza se pastreaza la frigider. Nu trebuie consumata sub nici o forma dupa data expirarii. De aceea, inainte de a o cumpara, trebuie sa verifici cu atentie termenul de garantie. Cu cat este mai proaspata, cu atat aroma se simte mai bine. Dupa deschiderea cutiei, branza ar trebui consumata in maxim o saptamana, timp in care recipientul trebuie pastrat foarte bine inchis. Combinatii ideale:

Crema de branza se potriveste foarte bine, la gust, cu diverse condimente si verdeata, cu ceapa, masline, ananas, nuci, usturoi. De asemenea, se poate amesteca bine cu ridiche rasa, fiind o umplutura perfecta pentru rosii.

Daca vrei sa iti prepari si tu o crema de branza, noi iti propunem un sortiment dulce:

Crema de branza dulce

Ingrediente: 100 g branza de vaci, 30 ml lapte, 20 g zahar, 1/4 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, 3-4 g sare.

Mod de preparare: Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu zaharul, laptele, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Se bate cu telul, pana se obtine o pasta fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori