5 motive care ne conving sa alegem branza de capra: 1. Are mai putine grasimi decat branzeturile maturate, ajuta la echilibrarea colesterolului din sange si pe termen lung la prevenirea bolilor cardiovasculare 2. Are mai putine calorii - o portie de aproximativ 30 g de branza de capra are in jur de 85 de calorii, considerabil mai putine decat sortimentele din lapte de vaca sau oaie, care pot depasi si 100 de calorii in aceeasi cantitate 3. Este o sursa foarte importanta de calciu - mineral esential pentru intarirea oaselor si a danturii, in special la copii, dar si la adultii care sunt predispusi la osteoporoza (afectiune cauzata de carenta calciului). Branza de capra poate contine chiar si 895 mg calciu si 729 mg de fosfor. 4. Accelereaza metabolismul – continutul crescut in proteine favorizeaza stimularea metabolismului si arderea rapida a grasimilor din corp 5. Intareste sistemul imunitar si previne infectiile - branza preparata din lapte de capra contine un ansamblu de vitamine si minerale cu rol esential in stimularea imunitatii si prevenirea infectiilor si a imbolnavirilor organismului. Este bogata in vitaminele D, K, B si A, dar si in minerale esentiale - calciu, fosfor, potasiu sau magneziu. Aceste substante nutritive au rol esential in combaterea unora dintre cele mai raspandite boli - anemii, alergii, infectii respiratorii, genitale sau tulburari digestive. Potrivit medicilor, laptele de capra poate fi consumat la orice varsta, inclusiv de catre bebelusi (chiar si sub un an daca se alege o varianta fortifiata cu nutrientii de care are nevoie copilul in aceasta etapa de crestere), proteinele continute fiind foarte bine tolerate de sistemul digestiv al celor mici.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii