5 motive care ne conving sa alegem branza de capra: 1. Are mai putine grasimi decat branzeturile maturate, ajuta la echilibrarea colesterolului din sange si pe termen lung la prevenirea bolilor cardiovasculare 2. Are mai putine calorii - o portie de aproximativ 30 g de branza de capra are in jur de 85 de calorii, considerabil mai putine decat sortimentele din lapte de vaca sau oaie, care pot depasi si 100 de calorii in aceeasi cantitate 3. Este o sursa foarte importanta de calciu - mineral esential pentru intarirea oaselor si a danturii, in special la copii, dar si la adultii care sunt predispusi la osteoporoza (afectiune cauzata de carenta calciului). Branza de capra poate contine chiar si 895 mg calciu si 729 mg de fosfor. 4. Accelereaza metabolismul – continutul crescut in proteine favorizeaza stimularea metabolismului si arderea rapida a grasimilor din corp 5. Intareste sistemul imunitar si previne infectiile - branza preparata din lapte de capra contine un ansamblu de vitamine si minerale cu rol esential in stimularea imunitatii si prevenirea infectiilor si a imbolnavirilor organismului. Este bogata in vitaminele D, K, B si A, dar si in minerale esentiale - calciu, fosfor, potasiu sau magneziu. Aceste substante nutritive au rol esential in combaterea unora dintre cele mai raspandite boli - anemii, alergii, infectii respiratorii, genitale sau tulburari digestive. Potrivit medicilor, laptele de capra poate fi consumat la orice varsta, inclusiv de catre bebelusi (chiar si sub un an daca se alege o varianta fortifiata cu nutrientii de care are nevoie copilul in aceasta etapa de crestere), proteinele continute fiind foarte bine tolerate de sistemul digestiv al celor mici.
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraO reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice
Tortilla cu spanacAm pregatit pentru masa de pranz ceva deosebit: am marinat cateva pulpe de pui, le-am fript pe gratar si le-am servit cu...
Paste cu sos pesto si pui la grill
Comentarii