Primul aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand ai terminat o sedinta de exercitii fizice este faptul ca organismul a pierdut o cantitate considerabila de lichide in timpul producerii efortului. Prin urmare, recomandat este sa bei o cantitate de apa care sa suplineasca pierderile ( te poti cantari inainte si dupa ce ai facut sport, pentru a observa diferenta. Este necesar sa folosesti un cantar cat mai precis. ) Cat de curand ar trebui sa mananci dupa ce ai facut exercitii? Nu lasa sa treaca prea mult timp, deoarece organismul se poate simti slabit – bea suc sau mananca fructe la cel mult 15 minute dupa ce ai facut efort. Nutritionistii ne recomanda sa nu lasam sa treaca un interval mai mare de doua ore fara sa mancam ceva, in caz contrar fiind inutil sa incercam sa ne mentinem in forma. Cu alte cuvinte, daca vrei sa fii sanatos, energic si sa ai un corp de invidiat, nu este cazul sa te infometezi atunci cand vii de la sala. Ce este indicat sa mananci? Secretul sta in consumul de proteine si carbohidrati, care iti vor ajuta organismul sa se refaca dupa efort. Proteinele asigura aminoacizii necesari pentru refacerea tesutului muscular, acesta fiind deteriorat în timpul exercitiilor intense, prelungite. De asemenea, aminoacizii pot stimula sistemul imunitar, crescand rezistenta organismului la raceli si alte infectii. Un alt plus al proteinelor este faptul ca acestea au un rol important in hidratarea tesuturilor musculare. Totusi, pentru a te asigura ca eviti excesele, incearca sa mananci de patru ori mai multi carbohidrati decat proteine. O cantitate prea mare de proteine va diminua efectele exercitiilor.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii