Ce pregatim pentru cei mai mici – intre 1 si 3 ani

Ce pregatim pentru cei mai mici – intre 1 si 3 ani

Ca si numar de mese, la fel ca la cei mari, cei mici este bine sa aiba 3 mese principale si doua gustari, in portii cantitative de jumatate din farfuria unui adult. Alimentatia sanatoasa trebuie sa fie cat mai variata si sa inculda cat mai multe tipuri de alimente, pentru a asigura necesarul nutritional dar si pentru a dezvolta si educa gustul copilului. Cand ne gandim la meniul copiilor de peste 1 an, putem sa oferim la micul dejun cereale integrale, fara zahar, deoarece contin fier care se absoarbe cel mai bine in prezenta vitaminei C. Aceasta o asiguram prin fructe cum sunt kiwi, zmeura, afine, portocale, capsuni, mar, pepene galben. Pe langa cereale si  orez integral, ovaz, mei sau grau, vom oferi copilului leguminoase: fasole, mazare, linte, naut  si proteine de calitate: ou, carne slaba de pui, de vita si peste (aceasta din urma aduce pe langa proteine si  grasimi esentiale Omega 3). Laptele integral si produsele lactate: branza calcica, urda,ricotta, cottage si branza de vaci, alaturi de un iaurt integral pot fi folosite cu succes in amestec cu un fainos sau impreuna cu fructele (proaspete sau congelate) pentru a crea un milkshake delicios, o budinca, un piure sau o inghetata sanatoasa si gustoasa. Institutul francez de cercetare a branzeturilor (Institute Fromage Sante) recomanda pentru aceasta perioada 3 portii de lactate pe zi. De exemplu: un pahar de lapte la micul dejun, o branzica calcica ( 35-50 gr)  si un iaurt mic, ca si gustari . Branza este un aliment excelent pentru copii, care le confera calciu si energie, satietate si stare de bine. De asemenea, contine vitamina B2 (riboflavina) esentiala pentru vedere, piele si fanere (par,unghii) si necesara metabolizarii glucidelor, grasimilor si proteinelor. Parcurgand cele de mai sus puteti pregati mancaruri si gustari delicioase cu care sa tentati micile „mingi de energie”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Desert rondele din foietaj umplute cu mere
Bucataras.RO

Desert rondele din foietaj umplute cu mere

Simple și usor de facut, cu ingrediente putine!

Desert rondele din foietaj umplute cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola