Ce putem face din capsuni?


Alaturi de inghetata, zahar sau frisca, capsunile nu trebuie sa lipseasca, in perioada aceasta, din meniul zilnic. Iata cateva retete:
Budinca de orez cu frisca si capsuni
1 1/2 cana orez, 1 1/2 l lapte, zahar dupa gust, 2 pachetele zahar vanilat, 300-500 gr. frisca dulce gata batuta, 20-25 de capsuni

Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un strat de orez, un strat de frisca presarat cu capsuni, alt strat de orez, pana cand compozitia se termina. Deasupra, se decoreaza cu frisca din abundenta si cu capsuni! Peste fructe se presara putin zahar vanilat. Se baga la frigider si se scoate cand se serveste la masa.

Crema de branza de vaci cu capsuni
(pentru 4 persoane): 375 gr. branza de vaci proaspata, 200 gr. iaurt pasteurizat, 50 gr. zahar, 1 portocala, 400 gr. capsuni, 30 gr. miez de nuca, 50 gr. ciocolata cu lapte taiata marunt, 2 linguri de stafide, cateva frunze de menta proaspata

Se amesteca iaurtul cu branza si zaharul pana devin o pasta omogena. Se opareste portocala, se sterge si se rade. Coaja se pune in branza cu iaurt. Se spala capsunile, se curata si se taie in doua. Se taie miezul de nuca in bucatele, la fel si ciocolata. Capsunile si ciocolata se incorporeaza in masa de iaurt si branza. Nucile si stafidele se presara deasupra. (si frunzulitele de menta rupte marunt.)

Prajitura cu capsuni
(pentru 12 bucati): 250 gr. iaurt, 2 oua, 100 gr. zahar, 60 gr. unt, 125 gr. faina, 125 gr. gris, 1/2 pachetel de praf de copt, 3 linguri de gem de capsuni, 250 gr. frisca, 300 gr. capsuni mici, o lingura de zahar pudra

Se incalzeste dinainte cuptorul. Se amesteca iaurtul cu ouale, zaharul si untul inmuiat. Se adauga faina, grisul, praful de copt si se amesteca bine. Se pune aluatul intr-o forma de tort unsa cu grasime si se pune la copt vreme de 45 de minute. Se lasa blatul la racit si se taie in doua pe lat. O jumatate se unge cu gem, cealalta se pune deasupra. Se intinde un strat de frisca peste blatul superior. Se trec capsunile prin jet de apa (puse intr-o sita) si se lasa sa se scurga. Se curata de frunzulite si se taie in doua (daca sunt mari). Se pun peste frisca, fruct langa fruct, si se presara cu zahar pudra.
Tort cu capsuni
2 linguri unt, 250g faina, un praf de sare, 1/2kg capsuni, 5 linguri smintina, 3 linguri zahar, 2 linguri rom

Se freaca untul cu smantana si sarea, se adauga treptat faina, se framanta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp de 2 ore. Se intinde o foaie cat forma de tort. Se asaza in forma unsa si se coace la foc iute. Deasupra se asaza capsunile spalate si scurse bine, apoi smantana frecata cu zahar se toarna printre ele in forma de arabescuri si se stropeste cu rom.
Cvas de capsuni
1 kg capsuni, 3 litri apa, 3 lingurite miere, 3 linguri zahar, 1 buc. lamaie

Se aleg capsunile bine coapte, se spala in cateva ape si se lasa sa se scurga, apoi se pun intr-o oala emailata si se fierb. Se lasa sa dea un clocot si se ia dupa foc, lasandu-se sa se filtreze 10-15 minute. Se adauga zaharul, mierea, zeama de lamaie, se amesteca pana la completa lor dizolvare si se filtreaza din nou. Pe fundul fiecarei sticle in care urmeaza sa se toarne cvasul se pun 5 stafide. Sticlele trebuie bine astupate si lasate la o temperatura potrivita 2 zile, iar la rece inca 4-5 zile.

Margarita cu capsuni
40 ml tequila, cateva capsuni, 20 ml triple sec, 20 ml suc de lamaie

Se zdrobeste un cub de gheata, se amesteca cu cateva capsuni zdrobite si se pune totul intr-un pahar de cocktail. Se toarna apoi peste serbetul de capsuni tequila, triple sec si sucul de lamaie. Se serveste ornat cu o capsuna intreaga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia