Cea mai sanatoasa ciocolata: alba, neagra sau cu lapte?

  Proprietatile nutritive ale ciocolatei   Multi nutritionisti spun ca, mancata cu masura, ciocolata poate mentine sanatatea sistemului cardiovascular, are capacitatea de a preveni cancerul, de a regla tensiunea si de a alunga oboseala cronica si stresul. De asemenea, ciocolata contine antioxidanti, vitamine si minerale, precum si grasimi benefice pentru organism.   Ciocolata poate fi procesata in diverse moduri, acest lucru influentand valoarea sa nutritiva. In general, cele mai sanatoase produse sunt cele care au compozitia cea mai simpla. Boabele de cacao au un continut nutritiv ridicat, dar gustul acestora este extrem de amar, cu totul diferit de cel al dulciurilor noastre preferate. Avand in vedere ca gustul primeaza atunci cand vine vorba de vanzarea unui produs, majoritatea tipurilor de ciocolata sunt departe de a intruni proprietatile boabelor de cacao.   Ce tip de ciocolata este cel mai sanatos?     Cele mai cunoscute tipuri de ciocolata se impart, in functie de modul de prelucrare si gust, in: ciocoalata alba, neagra si cu lapte. Dar care sunt diferentele dintre acestea si ce recomanda specialistii sa predomine in alimentatia noastra?   Ciocolata alba – este mai putin nutritiva decat celelalte doua tipuri. Nu contine cacao pur, ci este preparata din untul de cacao, din care particulele solide au fost indepartate. Untul de cacao este combinat cu lapte si zahar in cantitati destul de ridicate.   Ciocolata cu lapte contine mai multe grasimi – din lapte sau frisca si destul de multe calorii – din zahar sau alti indulcitori, iar valoarea sa nutritiva este mai mare decat a ciocolatei albe. Totusi, nici aceasta nu este destul de aproape de compozitia originala a boabelor de cacao.   Cea mai sanatoasa ciocolata este cea neagra ( in cazul in care nu suporti gustul amarui, poti consuma si ciocolata semi-amaruie ). Cu cat contine mai mult cacao, cu atat valoarea sa nutrritiva este mai mare – specialistii ne indeamna sa cautam ciocolata cu peste 70% cacao. Medicii spun ca e sanatos sa consumam un patratel de ciocolata neagra sau semi-amaruie de doua ori pe saptamana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos