Proprietatile nutritive ale ciocolatei Multi nutritionisti spun ca, mancata cu masura, ciocolata poate mentine sanatatea sistemului cardiovascular, are capacitatea de a preveni cancerul, de a regla tensiunea si de a alunga oboseala cronica si stresul. De asemenea, ciocolata contine antioxidanti, vitamine si minerale, precum si grasimi benefice pentru organism. Ciocolata poate fi procesata in diverse moduri, acest lucru influentand valoarea sa nutritiva. In general, cele mai sanatoase produse sunt cele care au compozitia cea mai simpla. Boabele de cacao au un continut nutritiv ridicat, dar gustul acestora este extrem de amar, cu totul diferit de cel al dulciurilor noastre preferate. Avand in vedere ca gustul primeaza atunci cand vine vorba de vanzarea unui produs, majoritatea tipurilor de ciocolata sunt departe de a intruni proprietatile boabelor de cacao. Ce tip de ciocolata este cel mai sanatos? Cele mai cunoscute tipuri de ciocolata se impart, in functie de modul de prelucrare si gust, in: ciocoalata alba, neagra si cu lapte. Dar care sunt diferentele dintre acestea si ce recomanda specialistii sa predomine in alimentatia noastra? Ciocolata alba – este mai putin nutritiva decat celelalte doua tipuri. Nu contine cacao pur, ci este preparata din untul de cacao, din care particulele solide au fost indepartate. Untul de cacao este combinat cu lapte si zahar in cantitati destul de ridicate. Ciocolata cu lapte contine mai multe grasimi – din lapte sau frisca si destul de multe calorii – din zahar sau alti indulcitori, iar valoarea sa nutritiva este mai mare decat a ciocolatei albe. Totusi, nici aceasta nu este destul de aproape de compozitia originala a boabelor de cacao. Cea mai sanatoasa ciocolata este cea neagra ( in cazul in care nu suporti gustul amarui, poti consuma si ciocolata semi-amaruie ). Cu cat contine mai mult cacao, cu atat valoarea sa nutrritiva este mai mare – specialistii ne indeamna sa cautam ciocolata cu peste 70% cacao. Medicii spun ca e sanatos sa consumam un patratel de ciocolata neagra sau semi-amaruie de doua ori pe saptamana.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afine ,, Bunatati pentru colindatori '' Zama de moare [cu zeama de varza acra ] cu carnati afumati de casa se prepara...
Zama de moare cu carnati afumatiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii