Proprietatile nutritive ale ciocolatei Multi nutritionisti spun ca, mancata cu masura, ciocolata poate mentine sanatatea sistemului cardiovascular, are capacitatea de a preveni cancerul, de a regla tensiunea si de a alunga oboseala cronica si stresul. De asemenea, ciocolata contine antioxidanti, vitamine si minerale, precum si grasimi benefice pentru organism. Ciocolata poate fi procesata in diverse moduri, acest lucru influentand valoarea sa nutritiva. In general, cele mai sanatoase produse sunt cele care au compozitia cea mai simpla. Boabele de cacao au un continut nutritiv ridicat, dar gustul acestora este extrem de amar, cu totul diferit de cel al dulciurilor noastre preferate. Avand in vedere ca gustul primeaza atunci cand vine vorba de vanzarea unui produs, majoritatea tipurilor de ciocolata sunt departe de a intruni proprietatile boabelor de cacao. Ce tip de ciocolata este cel mai sanatos? Cele mai cunoscute tipuri de ciocolata se impart, in functie de modul de prelucrare si gust, in: ciocoalata alba, neagra si cu lapte. Dar care sunt diferentele dintre acestea si ce recomanda specialistii sa predomine in alimentatia noastra? Ciocolata alba – este mai putin nutritiva decat celelalte doua tipuri. Nu contine cacao pur, ci este preparata din untul de cacao, din care particulele solide au fost indepartate. Untul de cacao este combinat cu lapte si zahar in cantitati destul de ridicate. Ciocolata cu lapte contine mai multe grasimi – din lapte sau frisca si destul de multe calorii – din zahar sau alti indulcitori, iar valoarea sa nutritiva este mai mare decat a ciocolatei albe. Totusi, nici aceasta nu este destul de aproape de compozitia originala a boabelor de cacao. Cea mai sanatoasa ciocolata este cea neagra ( in cazul in care nu suporti gustul amarui, poti consuma si ciocolata semi-amaruie ). Cu cat contine mai mult cacao, cu atat valoarea sa nutrritiva este mai mare – specialistii ne indeamna sa cautam ciocolata cu peste 70% cacao. Medicii spun ca e sanatos sa consumam un patratel de ciocolata neagra sau semi-amaruie de doua ori pe saptamana.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii