Proprietatile nutritive ale ciocolatei Multi nutritionisti spun ca, mancata cu masura, ciocolata poate mentine sanatatea sistemului cardiovascular, are capacitatea de a preveni cancerul, de a regla tensiunea si de a alunga oboseala cronica si stresul. De asemenea, ciocolata contine antioxidanti, vitamine si minerale, precum si grasimi benefice pentru organism. Ciocolata poate fi procesata in diverse moduri, acest lucru influentand valoarea sa nutritiva. In general, cele mai sanatoase produse sunt cele care au compozitia cea mai simpla. Boabele de cacao au un continut nutritiv ridicat, dar gustul acestora este extrem de amar, cu totul diferit de cel al dulciurilor noastre preferate. Avand in vedere ca gustul primeaza atunci cand vine vorba de vanzarea unui produs, majoritatea tipurilor de ciocolata sunt departe de a intruni proprietatile boabelor de cacao. Ce tip de ciocolata este cel mai sanatos? Cele mai cunoscute tipuri de ciocolata se impart, in functie de modul de prelucrare si gust, in: ciocoalata alba, neagra si cu lapte. Dar care sunt diferentele dintre acestea si ce recomanda specialistii sa predomine in alimentatia noastra? Ciocolata alba – este mai putin nutritiva decat celelalte doua tipuri. Nu contine cacao pur, ci este preparata din untul de cacao, din care particulele solide au fost indepartate. Untul de cacao este combinat cu lapte si zahar in cantitati destul de ridicate. Ciocolata cu lapte contine mai multe grasimi – din lapte sau frisca si destul de multe calorii – din zahar sau alti indulcitori, iar valoarea sa nutritiva este mai mare decat a ciocolatei albe. Totusi, nici aceasta nu este destul de aproape de compozitia originala a boabelor de cacao. Cea mai sanatoasa ciocolata este cea neagra ( in cazul in care nu suporti gustul amarui, poti consuma si ciocolata semi-amaruie ). Cu cat contine mai mult cacao, cu atat valoarea sa nutrritiva este mai mare – specialistii ne indeamna sa cautam ciocolata cu peste 70% cacao. Medicii spun ca e sanatos sa consumam un patratel de ciocolata neagra sau semi-amaruie de doua ori pe saptamana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaPentru Mos Craciun! Un tort ciocolatos gatit asa frumos, eu zic ca merge pe masa de sarbatoare! Dar asta e doar parerea mea,...
Desert tort de biscuiti fara coacere
Comentarii