Cele 5 alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic

Cele 5 alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic

Un organism sanatos nu are nevoie doar de sport si odihna, ci si de hrana corespunzatoare. Desi de multe ori tinzi sa mananci in graba si sa alegi produse de tip fast-food, specialistii in nutritie iti recomanda sa iei in calcul introducerea a cinci elemente-minune in alimentatia de zi cu zi. Acestea te vor ajuta sa fii in forma si sa iti pastrezi sanatatea.   Verdeturile Expertii in medicina si nutritie le numesc alimentele minune daruite de natura. Verdeturi precum salata sau varza sunt bogate in substante nutritive, cum ar fi acidul folic şi vitaminele A şi C, care pot reduce riscul de cancer. Consuma-le zilnic pentru a preveni diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala. Omleta rapida cu verdeata   Nucile Nutritionistii recomanda consumul de nuci si migdale, acestea fiind foarte bogate in fibre naturale. Fibrele incetinesc procesul digestiv si tin la distanta senzatia de foame, asa ca nu vei mai simti nevoia sa mananci gustari nesanatoase pe tot parcursul zilei. Salata Waldorf cu nuci si mere   Ceapa Studiile arata ca persoanele care consuma in mod regulat ceapa prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer stomacal. De asemenea, ceapa reduce severitatea simptomelor de astm. Salata de andive cu ceapa si mustar   Cerealele integrale Cereale rafinate, cum ar fi orezul alb si pastele, isi pierd 90% din valoarea nutritiva prin procesul de rafinare. De asemenea, un studiu recent a scos la iveala faptul ca o dieta bogata in cereale integrale, precum orezul brun sau ovazul, are efecte benefice asupra aspectului corpului, aplatizand abdomenul. Briose cu smochine   Iaurtul Consumul zilnic de iaurt iti poate imbunatati digestia, atat timp cat alegi iaurtul potrivit. Cumpara-l pe cel care are specificat pe ambalaj faptul ca este produs pe baza culturilor vii. De asemenea, incearca sa gasesti un iaurt bogat in vitamina D, pentru a te proteja impotriva osteoporozei. Prajitura cu zmeura si iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide