Un organism sanatos nu are nevoie doar de sport si odihna, ci si de hrana corespunzatoare. Desi de multe ori tinzi sa mananci in graba si sa alegi produse de tip fast-food, specialistii in nutritie iti recomanda sa iei in calcul introducerea a cinci elemente-minune in alimentatia de zi cu zi. Acestea te vor ajuta sa fii in forma si sa iti pastrezi sanatatea. Verdeturile Expertii in medicina si nutritie le numesc alimentele minune daruite de natura. Verdeturi precum salata sau varza sunt bogate in substante nutritive, cum ar fi acidul folic şi vitaminele A şi C, care pot reduce riscul de cancer. Consuma-le zilnic pentru a preveni diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala. Omleta rapida cu verdeata Nucile Nutritionistii recomanda consumul de nuci si migdale, acestea fiind foarte bogate in fibre naturale. Fibrele incetinesc procesul digestiv si tin la distanta senzatia de foame, asa ca nu vei mai simti nevoia sa mananci gustari nesanatoase pe tot parcursul zilei. Salata Waldorf cu nuci si mere Ceapa Studiile arata ca persoanele care consuma in mod regulat ceapa prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer stomacal. De asemenea, ceapa reduce severitatea simptomelor de astm. Salata de andive cu ceapa si mustar Cerealele integrale Cereale rafinate, cum ar fi orezul alb si pastele, isi pierd 90% din valoarea nutritiva prin procesul de rafinare. De asemenea, un studiu recent a scos la iveala faptul ca o dieta bogata in cereale integrale, precum orezul brun sau ovazul, are efecte benefice asupra aspectului corpului, aplatizand abdomenul. Briose cu smochine Iaurtul Consumul zilnic de iaurt iti poate imbunatati digestia, atat timp cat alegi iaurtul potrivit. Cumpara-l pe cel care are specificat pe ambalaj faptul ca este produs pe baza culturilor vii. De asemenea, incearca sa gasesti un iaurt bogat in vitamina D, pentru a te proteja impotriva osteoporozei. Prajitura cu zmeura si iaurt
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzProvocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Comentarii