Pe de alta parte, nu exista un context mai bun in care sa devii creativ in bucatarie, sa faci minuni din putinul ce iti sta la dispozitie si sa alungi, cu mare arta, monotonia din cratite. Iata cateva retete neobisnuite de post, alternative pentru traditionala fasole si nelipsitii cartofi din aceasta perioada de purificare. Atunci cand nevoia de proteine se vrea satisfacuta cu un aperitiv simpatic, rosiile coapte cu soia sunt de bun augur! Bucataria orientala ne ofera mai mult decat diversitate. Un pranz cu humus cu muguri de pin e sprintul de energie necesar pentru cea de-a doua parte a zilei. Crema de dovleac cu castane e un adevarat balsam digestiv si proteic. Cine ar refuza o pizza adevarata, apetisanta si colorata? Pizza de post e o solutie minunata pentru inveselirea meselor de post. Poftiti la chiftelute! In perioada postului, chiftelutele se pot compune din diversa materie prima vegetala, insa chiftelele cu linte si usturoi sunt greu de depasit. Vinete umplute cu rosii pentru iubitorii de legume! In afara postului, aceste minunatii culinare pot servi drept garnitura. Un tort de ciocolata?! Mai exact un tort de ciocolata si menta 100% de post. Pofta de ardei umpluti? Inlocuim carnea cu nu-mai-putin delicioasele ciuperci si dam totul la cuptor. Un desert rafinat si de sezon. Gutuile coapte cu scortisoara si ceaiul de la ora 5 isi tin companie de minune. Un mic dejun de post sau un desert delicios atunci cand ideile au intrat in sac, iar timpul te preseaza fara mila: banane in aluat.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCurioasa din fire am vrut de ceva vreme sa incerc acest tip de ciocolata. Am gasit unt de cacao bio asa ca m-am pus pe...
Ciocolata raw
Comentarii