Aroma speciala a ciupercutei i-a facut pe faraonii din Egipt sa interzica oamenilor de rind sa consume "planta nemuritoare", asa cum era considerata. Iar rusii si chinezii credeau ca ciuperca are proprietati de intarire nu numai a organismului, ci si a sufletului.
Productia de ciuperci s-a extins rapid, in secolul al XIX-lea, avind in vedere ca nu erau necesare ingrijiri speciale pentru culturi. In acea perioada, Franta era cel mai mare producator de ciuperci. O data cu trecerea timpului, cultivatorii au fost din ce in ce mai preocupati de imbunatatirea calitatii si de dezvoltarea diverselor soiuri de cultura.
Ciupercile nu au numai gust, ci sint si hranitoare. Proteina continuta este similara celei din lapte si din carne. Aceasta mica planta contine aminoacizii esentiali pentru organism, vitamine si minerale. Ciupercile sint bogate in acid folic, vitamina B12 si fier. Avind un continut scazut de carbohidrati si grasimi si ridicat de proteine, ciupercile sint un element de baza in dieta.
Cum trebuie sa arate:
trebuie sa aiba un aspect proaspat, nu obosit suprafata trebuie sa fie uscata, lucioasa daca membrana de sub palarie este deschisa, aroma este puternica, daca este inchisa, aroma este delicata
Pastrarea ciupercilor
la frigider, dar nu in pungi de plastic, pentru a evita formarea de condens sint ideale la citeva zile dupa ce au fost culese nu se spala decit inainte de folosire nu se congeleaza, decit maxim o luna, dar calite in ulei, in prealabil.
Ciupercile se curata cu o cirpa umeda sau o periuta moale. Se mai pot clati cu apa rece, dupa care se sterg cu un servetel de hirtie. Se pot prepara taiata fisii sau cubulete, sote (in unt), prajite (in ulei), fripte pe gratar (stropite cu ulei), fierte sau pur si simplu tinute la cuptorul cu microunde doua trei minute, la putere maxima (fara ulei sau unt).
Ti s-a facut pofta de ciupercute? Incearca unul dintre preparatele pe care la gasesti la noi, la rubricile Preparate cu ciuperci sau Aperitive cu ciuperci
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradImi plac deserturile astea la pahar, sunt si aratoase si delicioase si poti sa faci o multime de combinatii. De data asta am...
Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradinaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii