Ciupercile care dau putere

Aroma speciala a ciupercutei i-a facut pe faraonii din Egipt sa interzica oamenilor de rind sa consume "planta nemuritoare", asa cum era considerata. Iar rusii si chinezii credeau ca ciuperca are proprietati de intarire nu numai a organismului, ci si a sufletului.


Productia de ciuperci s-a extins rapid, in secolul al XIX-lea, avind in vedere ca nu erau necesare ingrijiri speciale pentru culturi. In acea perioada, Franta era cel mai mare producator de ciuperci. O data cu trecerea timpului, cultivatorii au fost din ce in ce mai preocupati de imbunatatirea calitatii si de dezvoltarea diverselor soiuri de cultura.

Ciupercile nu au numai gust, ci sint si hranitoare. Proteina continuta este similara celei din lapte si din carne. Aceasta mica planta contine aminoacizii esentiali pentru organism, vitamine si minerale. Ciupercile sint bogate in acid folic, vitamina B12 si fier. Avind un continut scazut de carbohidrati si grasimi si ridicat de proteine, ciupercile sint un element de baza in dieta.

Cum trebuie sa arate:
trebuie sa aiba un aspect proaspat, nu obosit suprafata trebuie sa fie uscata, lucioasa daca membrana de sub palarie este deschisa, aroma este puternica, daca este inchisa, aroma este delicata

Pastrarea ciupercilor
la frigider, dar nu in pungi de plastic, pentru a evita formarea de condens sint ideale la citeva zile dupa ce au fost culese nu se spala decit inainte de folosire nu se congeleaza, decit maxim o luna, dar calite in ulei, in prealabil.

Ciupercile se curata cu o cirpa umeda sau o periuta moale. Se mai pot clati cu apa rece, dupa care se sterg cu un servetel de hirtie. Se pot prepara taiata fisii sau cubulete, sote (in unt), prajite (in ulei), fripte pe gratar (stropite cu ulei), fierte sau pur si simplu tinute la cuptorul cu microunde doua trei minute, la putere maxima (fara ulei sau unt).

Ti s-a facut pofta de ciupercute? Incearca unul dintre preparatele pe care la gasesti la noi, la rubricile Preparate cu ciuperci sau Aperitive cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Placinta quatro formaggi
1
Aluaturi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Sufleu de dovlecel cu legume
2
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
3
Mancaruri cu legume

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Legume de vara la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Legume de vara la cuptor

O reteta delicioasa si foarte usoara. Cantitatile si legumele sunt la alegerea fiecaruia. Retete de vara.

Legume de vara la cuptor
Parteneri
Briose cu banane si frisca
Bucataras.RO

Briose cu banane si frisca

Le-am pregatit rapid ca si surpriza pt doi aniversati...unul era finul meu si cealalta era o colega de serviciu. Finii au...

Briose cu banane si frisca
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta