Nu exista un aliment "minune" care sa te protejeze de toti virusii si toate bacteriile, dar daca vei avea grija sa ai o alimentatie variata, care sa cuprinda fructe si legume zilnic, cu siguranta vei usura sarcina sistemului tau imunitar in lupta cu infectiile. Morcovul-radacina vietii Proprietatile curative ale morcovului sunt cunoscute inca din Antichitate. Consumat sub forma de suc sau preparat in mancaruri, creste rezistenta si contribuie la intretinerea si redobandirea starii de sanatate ( contine magneziu, calciu, fie potasiu, B1, B2, B6). Carotenul elimina substantele toxice din corp avand actiune antioxidanta (impiedica formarea celulelor cancroase) si scade nivelul colesterolului rau din sange. Usturoiul-antibiotic natural Usturoiul este leguma cu cel mai puternic efect antiviral si antibiotic, protejandu-ne de gripa si de raceala.Contine vitamina C, selniu, zinc, calciu, B1,B2 si alte elemente esentiale care mentin tesuturile tinere. Consuma cel putin 3 catei de usturoi pe zi si te vei simti revigorata. Mirosul poate fi combatut mestecand, dupa masa, patrunjel, maghiran sau cimbrisor. Varza rosie-este detoxifianta Mult mai bogata in antioxidanti decat cea alba, varza rosie are o puternica actiune detoxifianta, reducand cu mult riscul de cancer. In plus, complexul de vitamine si minerale incetineste procesul de imbatranire si te ajuta sa ai o stare generala mai buna. Vitamina C ajuta cardiacii, in sezonul rece, sa faca fata mai usor temperaturilor scazute. O jumamatate de pahar cu suc, de 3 ori pe zi, iti stimuleaza imunitatea. Ardeiul rosu - mai multa vitamina C ca portocala Ardeiul rosu contine aproape de patru ori mai multa vitamina C decat portocala, fiind in acelaşi timp si o sursa bogata de betacaroten. Aceasta combinatie de vitamina C si betacaroten mareste rezistenta organismului la infectii, in special la guturai si gripa. Cu doar 50 g de ardei crud asiguri organismului tau 75% din cantitatea zilnica de vitamina C recomandata de nutritionisti, in timp ce 200 g de ardei gatit acopera lejer necesarul tau zilnic din aceasta vitamina.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii