Nu exista un aliment "minune" care sa te protejeze de toti virusii si toate bacteriile, dar daca vei avea grija sa ai o alimentatie variata, care sa cuprinda fructe si legume zilnic, cu siguranta vei usura sarcina sistemului tau imunitar in lupta cu infectiile. Morcovul-radacina vietii Proprietatile curative ale morcovului sunt cunoscute inca din Antichitate. Consumat sub forma de suc sau preparat in mancaruri, creste rezistenta si contribuie la intretinerea si redobandirea starii de sanatate ( contine magneziu, calciu, fie potasiu, B1, B2, B6). Carotenul elimina substantele toxice din corp avand actiune antioxidanta (impiedica formarea celulelor cancroase) si scade nivelul colesterolului rau din sange. Usturoiul-antibiotic natural Usturoiul este leguma cu cel mai puternic efect antiviral si antibiotic, protejandu-ne de gripa si de raceala.Contine vitamina C, selniu, zinc, calciu, B1,B2 si alte elemente esentiale care mentin tesuturile tinere. Consuma cel putin 3 catei de usturoi pe zi si te vei simti revigorata. Mirosul poate fi combatut mestecand, dupa masa, patrunjel, maghiran sau cimbrisor. Varza rosie-este detoxifianta Mult mai bogata in antioxidanti decat cea alba, varza rosie are o puternica actiune detoxifianta, reducand cu mult riscul de cancer. In plus, complexul de vitamine si minerale incetineste procesul de imbatranire si te ajuta sa ai o stare generala mai buna. Vitamina C ajuta cardiacii, in sezonul rece, sa faca fata mai usor temperaturilor scazute. O jumamatate de pahar cu suc, de 3 ori pe zi, iti stimuleaza imunitatea. Ardeiul rosu - mai multa vitamina C ca portocala Ardeiul rosu contine aproape de patru ori mai multa vitamina C decat portocala, fiind in acelaşi timp si o sursa bogata de betacaroten. Aceasta combinatie de vitamina C si betacaroten mareste rezistenta organismului la infectii, in special la guturai si gripa. Cu doar 50 g de ardei crud asiguri organismului tau 75% din cantitatea zilnica de vitamina C recomandata de nutritionisti, in timp ce 200 g de ardei gatit acopera lejer necesarul tau zilnic din aceasta vitamina.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcMă bucur nespus că am ajuns la rețeta cu numarul 600 și pentru a sărbători v-am adus o prăjitură delicioasă pe care...
Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura - reteta nr. 600
Comentarii