Aceeasi situatie o avem si la capitolul legume. Aproape ca nici nu mai stim care sunt legumele de sezon...doar le vedem tot anul in piete si la hypermarket. Consumul fructelor locale de sezon este insa foarte important, iar motivele sunt multiple. Primul motiv si poate cel mai bun argument in favoarea consumului fructelor si legumelor de sezon este pretul. Merele de toamna vor fi intotdeauna mai ieftine in piata, atunci cand le este vremea, decat cele de import, in afara sezonului.
Pretul nu e tot
Cumparand fructe de sezon ne asiguram ca familia noastra consuma un produs proaspat, care a fost cules la deplina maturitate. Fructele si legumele de import parcurg un traseu lung pana in frigiderul nostru, iar asta dureaza. Pentru a rezista mai mult timp si pentru a face fata transportului fructele si legumele sunt recoltate cu mult timp inainte de a fi coapte, ceea ce inseamna ca nu contin atatea minerale si vitamine cate contin cele culese la deplina maturitate. Si cel mai important beneficiu la acest capitol este prospetimea. Un mar din gradina fermierului care vinde in piata este mult mai proaspat decat marul adus din Spania si cules cu doua saptamani inainte de a ajunge tu la el.
A cumpara produse de sezon inseamna sa cumperi produse locale
Acest gest va incuraja dezvoltarea comunitatii din care provii, in plus este si o masura de protectie a mediului. Nu va fi nevoie de o ruta de transport atat de lunga, implicit consumul de combustibil si poluarea vor fi mult diminuate. In fine avem provocarea din bucatarie. A gati variat cu fructe si legume de sezon poate fi un adevarat test de creativitate. Pentru a-ti fi mai usor sa gatesti cu legume si fructe de sezon urmareste sectiunea special dedicata retetelor de sezon.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiRetete de vara.Ador salata de vinete simpla, cu maioneza, cu dovlecel si acum si pe cea cu ardei copt.
Salata de vinete cu ardei coptStiu ca am mai postat o placinta cu mere, dar blatul de la aceasta este mai special. De ce ii spun taraneasca? Pentru ca este...
Desert placinta taraneasca cu mereDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii